Malo sna utiče na pojavu depresije

Izvor: S media, 02.Jan.2010, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo sna utiče na pojavu depresije

Nedostatak sna može da kod mladih poveća rizik od depresije i samoubilačkih misli, saopštili su američki naučnici u najnovijoj studiji.

Prema navodima stručnjaka Univerziteta Kolumbija, opasnost od depresije se povećava za 24 odsto kod adolescenata koji idu na spavanje tek posle ponoći.

Adolescenti koji ležu kasno imaju više samoubilačkih misli od onih koji legnu do 22.00, piše u studiji objavljenoj u medicinskom časopisu Slip (Sleep).

"Rezultati studije pokazuju da malo sna igra ulogu u analizi uzroka depresije", dodaje se u studiji.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nespavanje stvara depresiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2010

NJUJORK - Nedostatak sna može da kod mladih poveća rizik od depresije i samoubilačkih misli, saopštili su američki naučnici u najnovijoj studiji...Prema navodima stručnjaka Univerziteta Kolumbija, opasnost od depresije se povećava za 24 odsto kod adolescenata koji idu na spavanje tek posle ponoći...Adolescenti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.