MONDOPop: Beldocs - šokovi, preporuke, iznenađenja!

Izvor: Mondo, 07.Maj.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONDOPop: Beldocs - šokovi, preporuke, iznenađenja!

Jedan od najuzbudljivijih festivala za filmofile je Beldocs koji ove godine premijerno prikazuje više od stotinu naslova.

Izvor: MONDO/Jelena Đurović

  U ovonedeljnom izdanju emisije MONDOPop umetnički direktor Marko Grba Singh govori o programskim novitetima i preporučuje ostvarenja koji su za njega posebno značajni. Od Šantal Akerman i njenog emotivnog i potresnog filma o raspadu SSSR "From the East", preko hrvatskih "Kartolina" do dobitnika Oskara "Free Solo" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (Slobodan i sam).

Festival se otvara sutra, ostvarenjem "Linija života" Darka Bajića. Naš poznati filmski reditelj je snimio dokumentarac o svom ocu Milošu, akademskom slikaru, profesoru i začetniku apstraktnog slikarstva u Jugoslaviji. Miloš Bajić je kao mlad partizan bio zatočenik logora na Banjici i zloglasnog Mauthauzena gde je i počeo da se bavi umetnošću.

Koscenarista "Linije života" je popularni MONDOPop sagovornik Kosta Peševski.

Publika u Beogradu će imati priliku da vidi i dokumentarce o Papa Franji u režiji Vima Vendersa, zatim priče o bokseru Konoru Mekgregoru, Viljemu Fridkinu, Džonu Mekinrou, Mihailu Gorbačovu…

Posebnu pažnju će privući "Bird on a wire: Leonard Cohen" ali i britanski film "Suđenje Ratku Mladiću".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.