Litar FLAŠIRANOG VAZDUHA četiri puta skuplji od flaširane vode?

Izvor: Prva.rs, 11.Mar.2015, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litar FLAŠIRANOG VAZDUHA četiri puta skuplji od flaširane vode?

Flaše čistog vazduha od leta 2016. godine mogle bi da se nađu u prodaji, u pakovanjima od pola i jednog litra i bar četiri puta skuplje od flaširane vode, piše Slobodna Dalmacija.
Gde? U Dubrovniku!
Flaše će biti napunjene čistim vazduhom, sve dok vlasnik ne odluči da je napuni dubrovačkom vodom, koja će, prema najavama, biti zdravija i čistija od one koja se danas može kupiti u prodavnicama.
Centralno mesto u toj ideji zauzima lokalni izvor Omble, na kome će, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << prema ideji bivšeg gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića, koji želi da se ponovo vrati na to mesto, biti otvoren Muzej vode.
"Prodavaćemo kao suvenir prazne sterilisane flaše od tvrde plastike koje nije lako slomiti, uz garanciju da je voda koju mogu da napune bilo gde visoko kvalitetna", rekao je Vlahušić.
On je objasnio da planira da se u prodaji nađe i paket u kom će biti jedna manja flaša od 0,5 litara i jedna veća, a kao poklon dobijaće se knjižica na kojoj će na više svetskih jezika biti priča o izvoru, akvaduktu u Cavtatu i istoriji dubrovačke vode. Na takvu ideju Vlahušić je došao na osnovu proste računice. Zidine Dubrovnika prošle godine posetilo je više od 900.000 turista, uglavnom sa kruzera, i svi su u rukama nosili flašu vode.
"Zbog čega da im ne ponudimo nešto ovako jedinstveno", upitao se Vlahušić.
On procenjuje da bi cena paketa flaša mogla da bude oko 20 kuna, a flaša vazduha četiri puta skuplja, ali bi im cena bila niža ako bi se kupovali uz kartu Dubrovnika ili uz ulaznicu za razgledanja zidina. On smatra da bi turistima to moglo biti zanimljivo jer su svuda u svetu naviknuti da flaširanu vodu uvek moraju da kupuju i da je skupo plaćaju u blizini turističkih atrakcija, a u Dubrovniku će čistu vodu dobiti besplatno i još će im kupljena flaša, pošto je više puta napune, ostati kao zanimljiva uspomena na posetu Dubrovniku, piše ovaj list.
Izvor: Tanjug
Pročitajte i:
Za ovaj posao plata je 4.500 evra! Zašto ga onda niko ne želi?!

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.