Izvor: Blic, 03.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Kvin', najbolja britanska grupa

'Kvin', najbolja britanska grupa svih vremena

Rok grupa 'Kvin', čija je karijera trajala od 1970. do 1991. godine, proglašena je najboljom britanskom grupom svim vremena i tako je pretekla legendarne 'Bitlse', prema ispitivanju koje je organizovao Bi Bi Si među svojim slušateljima.

Tokom trosatne emisije anketirano je oko 20.000 slušalaca, a grupa 'Kvin' je dobila 400 glasova više od 'Bitlsa', dok su 'Rolingstonsi' na trećem mestu ispred bendova 'Oejzis' i 'Tejk det'.

Grupa je osnovana 1970. činili su je pevač Fredi Merkjuri, gitarista Brajan Mej, bubnjar Rodžer Tejlor i basista Džon Dikon izdala je petnaestak albuma. Razišli su se 1991. nakon smrti Fredija Merkjurija od side.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.