Kuvani krompir vraća boju sedim vlasima

Izvor: Dzungla.org, 27.Jun.2011, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuvani krompir vraća boju sedim vlasima

Skupi kozmetički proizvodi imaju savršenu zamenu u voću i povrću. Piling od breskve ili maska od banane oporaviće vaš ten za tili čas.

- Breskve i šećer su odlična kombinacija za piling. Breskve su pune hranljivih materija i utiču na ten i čistoću lica. Čak će i mitiseri sa kojima većina žena vodi rat nestati nakon ovog prirodnog pilinga. Za breskve je poznato i da revitalizuju i hidriraju kožu, a kora od breskve je veoma zdrava, povećava imuni sistem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << uklanja toksine iz tela, kožu održava zdravom - kaže kozmetičarka Martina Rajić za Blic.
Predstavljamo vam još nekoliko njenih preporuka:
Banane - Banane su super za kožu. One sadrže kalijum i antioksidante koji kožu održavaju mekom i glatkom, a čak se preporučuje i trljanje ujeda od komaraca bananom jer ona može da ublaži svrab - rekla je Martina.
Papaja - Ako razmišljate o brzom pedikiru, najbolji je sa papajom jer ona ublažava ispucale pete i uklanja mrtve ćelije sa stopala. Jeste da je taj način mnogo poznatiji u inostranstvu nego kod nas, ali papaja je jako dobra i kao piling maska na lice. Treba je dobro utrljati na kožu lica i ostaviti pet minuta. Nakon toga sprati samo vodom i odmah ćete videti efekat. Masku nikako ne treba držato duže jer jaki voćni sokovi mogu da isuše kožu - objašnjava kozmetičarka.
Krompir - Da li ste znali da problem sa sedim vlasima možete da rešite uz pomoć krompira? Sve što je potrebno jeste da kuvate krompir 30 minuta i kada se ohladi voda u kojoj se kuvao krompir, njome isperete kosu posle šamponiranja. Nakon nekoliko ispiranja, sede vlasi bi trebalo da počnu da tamne.
Avokado - Avokado takođe ima veoma zanimljiva dejstva. Recimo, ulje avokada održava mladalački izgled, ali je i odlična pomoć ako ste izgoreli na suncu. Američki naučnici dokazali su da ulja avokada značajno povećavaju količinu kolagena u koži, što znači da ovo voće briše bore sa lica.
(Izvor: S media)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.