Kusturica snima film o Jasenovcu?

Izvor: Mondo, 20.Nov.2018, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica snima film o Jasenovcu?

Sledeći projekat proslavljenog režisera biće o strahotama logora Jasenovac, saznaju "Novosti".

"Večernje novosti" prenose da je Emiru Kusturici projekat o stradanju više stotina hiljada Srba, Jevreja i Roma predložio Gideon Grajf, najpoznatiji istraživač genocida u Drugom svetskom ratu.

Taj list prenosi da je Grajf, koji je nedavno na Sajmu knjiga u Beogradu promovisao knjigu "Jasenovac - Aušvic Balkana. Ustaška imperija okrutnosti", izneo taj predlog Kusturici >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a da je režiser odgovorio da je veoma zainteresovan za taj projekat.

Grajf će 15. decembra biti gost Andrićgrada, gde će održati predavanje o jasenovačkoj golgoti koja je, prema njegovoj knjizi, obuhvatala 57 metoda mučenja korišćenih u logoru u kojem je stradalo najmanje 750.000, a možda čak i 1,5 milion ljudi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.