Kupio sedmogodišnjoj kćerki dva dijamanta

Izvor: Cafe.ba, 15.Nov.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupio sedmogodišnjoj kćerki dva dijamanta

HONG KONG - Milijarder Džozef Lau, koji je ponudio rekordnu sumu od 48,5 miliona dolara za dijamant "Plavi mjesec" od 12,03 karata, poklonio je taj dijamant svojoj sedmogodišnjoj kćerki Džozefin.

Kako je saopšteno iz aukcijske kuće "Sotbi", kupac je ovaj dijamant preimenovao u "Plavi mjesec Džozefin".

Takođe, Lau je kupio za 28,5 miliona dolara veliki ružičasti dijamant od 16,08 karata na "Kristijevoj" aukciji u Ženevi i nazvao ga "Slatka Džozefin", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << AFP.

Ovo nije prvi put da Lau kupuje rijetke dijamante svojoj kćerki. Godine 2009. on je potrošio 9,5 miliona dolara za drugi plavi dijamant koji je nazvao "Džozefinina zvijezda".

Lau je prošle godine osuđen u Makau na pet godina zatvora za podmićivanje i pranje novca, ali je ostao na slobodi pošto ta teritorija nema sporazum o izručenju s Hong Kongom, iako je u oba slučaja riječ o kineskim teritorijama.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.