Kompjuter dobio Vebi nagradu

Izvor: Beta, 14.Jun.2011, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompjuter dobio Vebi nagradu

NJUJORK, 14. juna 2011. (Beta) - Superkompjuter koji je dobio nadimak Votson proglašen je za ličnost godine na svečanoj dodeli nagrada Vebi, u ponedeljak uveče u Njujorku.

Nagrade Vebi, koje važe za "Oskare interneta", ustanovljene su 1996. i dodeljuje ih Medjunarodna akademija za digitalnu umetnost i nauku.

Kompjuter Votson kompanije Aj-Bi-Em proslavio se pobedom nad učesnicima američkog TV kviza "Jeopardy", u epizodi "Ljudi protiv mašine", preneo je danas dnevnik Dejli mejl.

Vebi nagrade dobili su i tvorac igre "Angry Birds" za mobilne telefone Piter Vesterbek, komičar Vil Ferel, glavna urednica modnog časopisa Vog Ana Vintur i dens-pank grupa "El-Si-Di Saundsistem".

Dodelu nagrada vodila je glumica Lisa Kudrou.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompjuter dobio nagradu za ličnost godine

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2011

NJUJORK - Superkompjuter, koji je dobio nadimak Votson, proglašen je za ličnost godine na svečanoj dodjeli nagrada "Webby", u ponedjeljak uveče u Njujorku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Otvoren 14. Medjunarodni konkurs Čajkovski

Izvor: Beta, 15.Jun.2011, 11:34

MOSKVA, 15. juna 2011. (Beta) - U Moskvi je otvoren prestižni 14. Medjunarodni konkurs Čajkovski, na kojem će ove godine nastupiti 122 muzičara, a koji će moći direktno da se prati i putem interneta...Otvaranju konkursa u utorak uveče, prisustvovao je i premijer Vladimir Putin, koji je pobednicima...

Nastavak na Beta...

Liješeviću nagrada "Muci Draškić"

Izvor: B92, 15.Jun.2011

Reditelj Boris Liješević ovogodišnji je dobitnik nagrade za režiju "Ljubomir Muci Draškić" za režiju predstava "Čekaonica" i "Elijahova stolica", saopštio je danas Atelje 212...Žiri, u sastavu: Svetlana Bojković, Petar Kralj i Nada Šargin, jednoglasno je odlučio da nagradu "Ljubomir Muci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.