Kompaniji Versače 20 miliona dolara na ime odštete

Izvor: Blic, 07.Maj.2010, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompaniji Versače 20 miliona dolara na ime odštete

Italijanska dizajnerska kuća Versače SpA, koju je osnovao pokojni modni kreator Đani Versače, saopštila je danas da joj je jedan američki sud dodelio 20 miliona dolara na ime odštete za zloupotrebe i falsifikate njene trgovinske marke.

Kompanija je pojasnila da se ta odšteta odnosi na tužbu koju je Versače SpA podneo 2003. zbog prodaje falsifikovane robe sa oznakom Versače.

Američki pravosudni organi zatvorili su nakon toga 72 radnje u južnoj Kaliforniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Los Anđelesu, i uhapsili 110 ljudi.

Modna kuća Versače dodaje da odšteta koju je dobila od Okružnog američkog suda u Los Anđelesu predstavlja najveću koju je ikad dobila neka italijanska kompanija koja je branila svoj brend.

Izvršni direktor kompanije Đan Đakomo Feraris nazvao je tu odštetu "istorijskom" i istakao da ona pokazuje da trgovina falsifikovanom robom može biti uspešno "pobeđena".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.