Koliko često treba farbati kosu a da je ne uništite

Izvor: Piplmetar.rs, 02.Jan.2024, 04:30

Koliko često treba farbati kosu a da je ne uništite

Žene koje farbaju svoju kosu suočavaju se sa dilemom koliko često treba farbati kosu a da je ne unište. A da ne idu okolo sa prevelikim izrastom.
Odgovor na ovo pitanje zavisi od boje u koju se farbate. Nije svejedno da li ste plavuša, crna, crvenokosa ili brineta.
Koliko često treba farbati kosu zavisi od boje Plavuše Pitanje koliko često možete farbati kosu a da je ne uništite najviše muči plavuše. Da bi kosa dobila žitnu, bisernu ili platinastu nijansu, mora se osvetliti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << što veoma štetno utiče na njeno stanje. Kako se kosa ne bi uništila, stručnjaci preporučuju da plavuše farbaju ne češće od jednom u mesec i po ili dva, dok se izrast može prefarbati na svake tri do četiri nedelje.
Međutim, danas tamni izrast na plavoj kosi više nije tako kritičan kao što je to bio pre nekoliko godina. Moderne tehnike ombre i balajaž čine prelaz između prirodne i ofarbane kose manje uočljivim. Ovo značajno odlaže vreme za ponovni odlazak kod frizera. Da se ​​boja ne bi „isprala“ između farbanja, stručnjaci savetuju da koristite balzame i pene u boji.
Smeđokose i brinete Za one koji su svoju prirodnu svetlo smeđu boju kose promenili u čokoladne nijanse, pravila farbanja su skoro ista kao i za plavuše. Međutim, stilisti i dalje savetuju da budete pažljiviji prema izrasu. Da biste izbegli efekat „isprane kose“, trebalo bi da farbate koren svake tri nedelje. Tonirani balzami i tonirani suvi šamponi takođe mogu priskočiti u pomoć.
Crvenokose Dame koje svoju kosu farbaju u crveno, terba naročito da budu oprezne kada je učestalosta farbanja kose u pitanju. Pošto je crvena veoma hirovita boja, ispiranje nijanse se dešava brže nego u slučaju plave ili tamne boje. Stručnjaci preporučuju nijansiranje korena kose svakog meseca i, istovremeno, ažuriranje boje po celoj dužini. Profesionalci napominju da crvenokose dame treba da koriste kozmetiku koja odgovara njihovom tipu kose.
okskukuruza/gettyimages.com
Nastavite da čitate
?>



Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.