Književnica o realnosti na koju ne smemo da se naviknemo!

Izvor: 011vodič.com, 16.Feb.2021, 12:41

Književnica o realnosti na koju ne smemo da se naviknemo!

Osim bezbrižnog detinjstva, deci koja “rade“, prose ili žive na beogradskim ulicama nedostaje i kutak gde bi se ugrejala tokom zime, sačuvala zdravlje, dobila podršku da se vrate ili pođu u školu i zaštite se od rizika koji njihov stil života nosi. Sve ovo omogućava Svratište za decu na Novom Beogradu i isto na opštini Zvezdara u Krfskoj br. 7, koje je osnovano 2017. godine.
Našu književnicu i pesnikinju Božicu Velousis, koja je mnogo puta pomagala sugrađanima u vanrednom >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << i redovnom stanju, u Svratištu za decu na Zvezdari dočekalo je mnoštvo nasmejanih lica zaposlenih i onih najmlađih, nažalost često pravno nevidljivih.
Poznata po svom velikom srcu i naslednoj filantropiji, Božica je više puta donirala sredstva za ličnu higijenu, garderobu za različite uzraste i sve ono što im je neophodno za pristojnu svakodnevnicu, verujući da će uskoro moći da im priredi i kulturne trenutke kojima bi dakako, stimulisala buduće i aktuelno obrazovanje i veru u lepšu stranu života. 

Kako pesnikinja kaže, naišla je na izuzetnu organizaciju od servirke do vaspitačice. Ovaj beg od turobne realnosti, mališanima bar’ na trenutak donosi svetlost u život ali i nadu u bolje sutra. Osoblje svratišta na Novom Beogradu i na Zvezdari na ove objekte ne gleda kao na posao, već na moralnu i duhovnu obavezu čoveka, na misiju „čovek – čoveku u dobru i u zlu“. Tim povodom, Božica Velousis je najavila humanitarnu saradnju sa Teatrom Pan i glumicom Oliverom Viktorović – Đurašković, ali i sa predstavnicima opštine Zvezdara koju će uskoro predstaviti dobrim povodom u medijima.
Inače, u Svratištu su i zidovi su puni crteža – tu negde je jedan kakav lav, tigar, veliki slon… kao i ona zmija koja je progutala slona, a koja se folira da je šešir. Veštica iz Diznijevih bajki ali i dobra vila, snežna vila, baš ta, omiljena i kod velikih i kod malih. 

Comments comments


The post Književnica o realnosti na koju ne smemo da se naviknemo! appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.