Kinezi na šolje stavili Hitlerov lik!

Izvor: BKTV News, 14.Apr.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi na šolje stavili Hitlerov lik!

Oko 5.000 šolja sa odštampanim likom Adolfa Hitlera vraćeno je kineskom proizvođaču. Nemačka prodavnica “Curbrigen” prodavala ih je po ceni od dva evra, a osoblje donedavno nije primetilo spornu sliku!

Lanac prodavnica nameštaja sada traži od mušterija da vrate kupljene šolje ili da ih unište.
“Izvinili smo se kupcima zbog ove užasne greške koja predstavlja rezultat lanca nesrećnih događaja”, navode iz prodavnice i dodaju da će svako ko vrati šolju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dobiti vaučer vredan 20 evra.
Međutim, samo 16 od 175 prodatih šolja je vraćeno, a ostale mušterije su odlučile da ih zadrže. Kako prenosi Bi-Bi-Si, čak i muzej u Bonu zainteresovan je da otkupi jedan primerak.
U Nemačkoj je protivzakonito isticati nacističke simbole i slike Hitlera, a za takve postupke određena je kazna i do tri godine zatvora.
Izvor: blic.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Čajanka sa Hitlerom: Kinezi napravili šoljice sa likom nacističkog vođe

Izvor: Svet, 15.Apr.2014, 19:41

Oko 5.000 šolja sa odštampanim likom Adolfa Hitlera vraćeno je kineskom proizvođaču. Nemačka prodavnica “Zurbruggen” prodavala ih je po ceni od dva evra, a osoblje navodno donedavno nije primetilo spornu sliku. Lanac prodavnica nameštaja sada traži od mušterija da vrate kupljene šolje ili...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.