Kako odabrati zavese za spavaću sobu?

Izvor: Piplmetar.rs, 18.Apr.2023, 19:31

Kako odabrati zavese za spavaću sobu?

Zavese za spavaću sobu neophodne su ne samo zbog privatnosti i opuštanja, nego i da bi se oplemenio enterijer. Pravilno odabrane zavese mogu poboljšati izgled sobe, čineći je privlačnijom i privlačnijom.
Pre nego se date u potragu za ovogodišnjim trendovima, postoji nekoliko praktičnih stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju.
Korak 1: Izmerite prozore Pre kupovine bilo kakvih zavesa, trebalo bi da izmerite svoje prozore da biste bili sigurni da uzimate pravu veličinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Izmerite širinu i dužinu okvira prozora, dodajte nekoliko centimetara na obe mere tako da zavese potpuno pokriju prozor.
Korak 2: Izaberite pravu tkaninu Tkanina će uticati na ukupan osećaj spavaće sobe. Lakši, poput pamuka, lana ili tila stvaraju osećaj prozračnosti, dok teži poput somota ili semiša čine prostoriju prijatnijom i intimnijom. Razmotrite boju i kako će one upotpuniti šemu boja sobe.
Korak 3: Izaberite stil Postoji nekoliko stilova koje možete izabrati. Ako je spavaća soba moderna, izaberite jednostavne zavese sa jasnim linijama. Ako je tradicionalniji: idite na sofisticiraniji stil, poput plisiranih zavesa.
Korak 4: Postavite garnišne Dostupno je nekoliko vrsta garnišni: standardne, zatezne, dekorativne. Važno je odabrati pravi tip u zavisnosti od težine tkanine i stila prozora. Nakon što je garnišna postavljena, okačite zavese, podesite ih tako da budu ravnomerne, da imaju odgovarajuću dužinu.
Korak 5: Dodajte završne detalje Poslednji korak je dodavanje završnih detalja koji će poboljšati ukupan izgled sobe. Na primer, vezice, koje mogu biti vrlo dekorativne.
Trendovi zavesa za spavaću sobu u 2023. godini: Ekološki prihvatljive tkanine Kako ekološka svest i dalje dobija na zamahu, nije iznenađenje da su održive tkanine popularne 2023. godine.  Videćemo mnoge opcije napravljene od prirodnih tkanina: lana, pamuka i vune, kao i bambusa, recikliranog poliestera.
Svetle boje i printovi Prošli su dani običnih belih ili bež zavesa. Ove 2023. godine vidimo eksploziju smelih boja i printova. Od živopisnih crvenih i plavih do razigranih pruga, ove zavese će biti upečatljive u svakoj spavaćoj sobi. Uparite ih sa neutralnim zidovima i posteljinom.
Pametne tehnologije Kako tehnologija nastavlja da prožima svaki aspekt naših života, ne čudi što je napravila pomak i na tržištu zavesa. U 2023. zavese se mogu kontrolisati glasovnim komandama ili putem mobilne aplikacije. Može se programirati da se otvara i zatvara u određeno doba dana ili čak u zavisnosti od vremena napolju.
Transparentne tkanine Godine 2023, prozirne zavese su postale popularan izbor. Ove tanke tkanine omogućavaju prirodnom svetlu da uđe u prostoriju uz očuvanje privatnosti. Prozirne zavese su uparene sa težim draperijama za slojevit izgled ili se koriste same za minimalistički enterijer.
Katarzyna Balasiewitc/GettyImagesPlus

Najnovije na portalu Marie Claire









Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.