Kako da kosa miriše ceo dan? I to je moguće

Izvor: Piplmetar.rs, 23.Jun.2023, 18:30

Kako da kosa miriše ceo dan? I to je moguće

Home Kosa Nega kose Kako da kosa miriše ceo dan? I to je moguće Mirišljava kosa ceo dan – to nam svima treba. A kako to postići? Uopšte nije teško ako sledite savete eksperata u nezi kose.
Ako želimo dobro da mirišimo, nije dovoljno da nanesemo parfem ili neke mirišljave kreme. Pre svega, moramo da vodimo računa o higijeni. Isto to važi i za kosu.
Koristite mirisno ulje Eterična ulja mogu učiniti da vaša kosa lepo miriše. Naročito ulja peprminta, ruzmarina, nane >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i lavande. Ova ulja možete pomešati s uljem za kosu koje već koristite. Dovoljna je jedna kap. Ili dodajte par kapi omiljenog ulja u sprej za kosu.
Izbegavajte cigarete Iako bi trebalo da izbegavate cigarete za vaše opšte zdravlje što je najvažnije, dim cigarete takođe može ostaviti miris na kosi. Ako ste i sami pušač, možda nećete shvatiti koliko je miris intezivan – i koliko duboko može ući u vašu kosu.Kosa je super upijajuća, tako da je izbacivanje bilo kakvih mirisa, posebno dima, iz kose zaista teško.
Koristite mirisne proizvode za stilizovanje Dok se i šampon i balzam ispiraju sa kose, proizvodi za oblikovanje poput pene, gela i regeneratora ostaju u kosi. To znači da će svaki miris u tim proizvodima ostati na vašoj kosi dok je ne operete. Ako želite da vaša kosa dobro miriše, potražite proizvode sa bogatim mirisom koji volite.
Kako da kosa miriše ceo dan: Koristite parfem za kosu Ako vaša kosa ne miriše baš lepo, možda ćete biti u iskušenju da je isprskate omiljenim parfemom, da biste brzo rešili problem. Nažalost, to nije dobra ideja, pa bi trebalo da je izbegavate. Parfem je napravljen za vašu kožu (ne za kosu), a neki sastojci mogu da izazovu štetu – na primer, alkohol u većini formula može da isušuje. Umesto toga, odlučite se za parfem za kosu.
I još nešto, ako imate neko oboljenje vlasišta, kao što su seboreični dermatitis i perut, to morate rešiti u korenu.
PeopleImages/gettyimages.co.uk







Kako da izvučete sjaj iz suve kose?
Kako vratiti sjaj suvoj kosi? Ne, nećemo reći da je jednostavno, al uz promenu navika i prave sastojke, sasvim je dostižno!
Iako može izgledati ka…





























Čime uništavate zdravlje svoje kose?
Svaka žena bi želela da ima zdravu i gustu kosu, međutim, nekim nedostacima u nezi može se negativno uticati na njenu lepotu i zdravlje. Pročitajte…







Da li i kosu treba štititi od sunca?
O zaštiti kože od sunca u poslednjih nekoliko godina se baš mnogo priča, međutim, ako sunčevi zraci štete kožu, da li tako isto mogu oštetiti i kos…







Navike zbog kojih kosa brže sedi
Kosa sedi sa godinama i to je nemoguće kontrolisati. Iako genetika uglavnom igra najvažniju ulogu u tom procesu, ipak postoje i neki faktori koji m…







5 navika koje uzrokuju oštećenja kose
Agresivna nega i preparati, neuravnotežena ishrana, uticaj životne sredine i zagađenja – samo su neki od faktora koja uzrokuju oštećenja kose. Među…









Kako negovati gustu i jaku kosu?
Zdrava, gusta i jaka kosa je san svake žene. Međutim, taj cilj nije nimalo lako ostvariti. Retko koja žena može se pohvaliti gustom i jakom, sjajno…



Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.