Kafa od brokolija je novi HIT (RECEPT)

Izvor: 011vodič.com, 27.Feb.2021, 11:33

Kafa od brokolija je novi HIT (RECEPT)

Iako to zvuči veoma čudno, novi hit je kombinacija kafe i brokolija.
Kafa od brokolija zvuči primamljivo, zar ne?
Ova neočekivana mešavina osmišljena je u Australiji, dok su se naučnici vodili samo najboljim namerama. Interesovanje za zdrav način života i pravilnu ishranu samo se povećava iz godine u godinu, ali u isto vreme ljudi i dalje često nisu u mogućnosti da jedu preporučenu količinu povrća.
Brokoli kao piće pomoći će u popunjavanju te praznine. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
Kako napraviti kafu od brokolija
Za ovaj napitak vam nije potreban svež brokoli, jer ovo nije smuti. Prvo povrće treba osušiti, a zatim ga samleti u fini prah, koji se dodaje u kafu. Samo dve kašike ovog zelenog praha imaju nutritivne vrednosti koje će vam pomoći da unesete sve neophodne elemente u svoj organizam.
Postoji još jedan snažan argument u korist nove “zelene” kafe – retko ko redovno jede brokoli. Ovo povrće je gost na stolu samo s vremena na vreme, a kafa je mnogo popularnija.
Alternativne opcije
Ako vam je teško da zamislite kafu od brokolija, možete početi sa drugim opcijama. Brokoli u prahu je definitivno zdrav – i može biti zanimljiv sastojak smutija, kao dodatak žitaricama ili pireu od avokada. Ovaj prah se može čuvati mnogo duže od običnog povrća, a polje za eksperimentisanje sa ukusima i jelima sada je mnogo veće.
Izvor: Objektiv.rs, harpersbazaar.rs

The post Kafa od brokolija je novi HIT (RECEPT) appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.