KO BI REKAO? Zvezdin najgori niz u Evropi

Izvor: 011vodič.com, 22.Avg.2019, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO BI REKAO? Zvezdin najgori niz u Evropi

Zov Lige šampiona odzvanja opet na crveno-belom delu Topčiderskog brda. Još minumum 90 minuta deli četu Vladana Milojevića od grupne faze evro elite drugi put uzastopno. Ali, ko bi rekao da se u vremenu renesanse kluba iz Ljutice Bogdana dogodio i negativni rekord.
Kvota u kladionici MaxBet na pobedu AZ Alkmara protiv Antverpena je 1.80. Meč u Ligi Evrope igra se u četvrtak od 20.30.
Naime, Crvena zvezda devet poslednjih utakmica u evropskim takmičenjima nije pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na gostujućem terenu što je najviše u istoriji. Serija bez trijumfa je počela prošlog leta u Trnavi (kladioničarski iks – 1:1, golom Nemanje Radonjića crveno-beli prošli posle produžetaka). Posle toga je usledio remi zlata vredan u Salcburgu – 2:2.
Ušla je Zvezda u Ligu šampiona prvi put u ovom formatu, a na gostovanjima su ostvarena tri ubedljiva poraza, prvo od Pari Sen Žermena – 6:1, pa Liverpula 4:0 i na kraju u Napulju od Napolija – 3:1.
Ove sezone. četa Vladana Milojevića igrala je bez golova na startu nove sezone u Litvaniji protiv Suduve, ali je onda usledio bezbolana poraz u Helsinkuju sa 2:1. U prvom meču ju Beogradu je bilo 2:0 za srpskog šampiona. Sledi nerešen ishod – 1:1 u Kopenhagenu (pobeda posle boljeg izvođenja jedanaesteraca) i konačno remi u Bernu u sredu uveče – 2:2 protiv Jang Bojsa.
Negativni rekord od devet utakmica bez pobede u evropskim takmičenjima neće mnogo da zabrine navijače Zvezde ako u utorak u paklu Marakane budu pao švajcarski šampion. Podsetimo, crveno-beli sa Vladanom Milojevićem na kormilu su treći put u nizu obezbedili grupnu fazu u Evropi, ali bi svi zvezdaši voleli da to bude Liga šampiona, a ne utešna Liga Evrope. Plasman u evro eliti, srpskom šampionu donosi i fantastičnu finansijsku injekciju u vidu minumum 19 miliona evra od UEFA.
Zvezdi treba remi bez golova ili 1:1 za prolazak. U Beogradu su poslednje tri sezone pobeđivali samo Arsenal – 1:0 2017. godine u grupnoj fazi Lige Evrope i Pari Sen Žermen – 4:1 prošle sezone u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.
Švajcarski “Blik”: Zvezda? Samo Borjan i Marin, Dinamo iz Zagreba je bio bolji prošle sezone


The post KO BI REKAO? Zvezdin najgori niz u Evropi appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.