Ja imam talenat: Čekamo polufinale!

Izvor: Dzungla.org, 14.Jan.2013, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ja imam talenat: Čekamo polufinale!

Posle audicija na kojima se predstavilo 400 kandidata, žiri je izabrao 40 polufinalista koji će se boriti za nagradu od 100.000 evra.

U poslednjoj emisiji u kojoj je žiri odlučivao ko ide dalje, najinteresantniji bio je možda najstariji učesnik ovog takmičenja Omer Barajlić (72).
Baralić je čak izašao i na bis , jer je publika u Narodnom pozorištu bila u ekstazi i svi su horski pevali referen njegove pesme „SFRJ, SRJ, SCG,S“.

Žiriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << i publici je za „uvo zapala“ i duhovita Gorica Šutić (16) koja je pevala I svirala klasičnu muziku i pop. Gorica je dobila tri široka osmeha od žirija i šansu da osvoji nagradu od 100.000 evra.

Zanimljivi su bili i momci „Jugoslavian BB“, čiji početak nastupa nije obećavao, ali kad su zaplesali, svi prisutni su ostali bez teksta. Tasa se malo inatio, pa im je dao „ne“, jer su rekli da su koreografiju spremali 5 minuta. Momci sad imaju šansu da skupe novac za kiriju, jer sa dva „da“ idu dalje.
Pesnikinja iz Pirota Dušanka Nešić recitovala je svoju pesmu, koja je do sada „lutala kroz prostor i vreme“ i konačno našla svoj put do Narodnog pozorišta. Nije uspela da nastavi sa takmičenjem, ali je Bosiljčiću ponudila saradnju, jer „ima nešto specijalno za njega“. Članove žirija je „počastila“ svojom knjigom uz objašnjenje da nisu svi Piroćanci škrti.

Bilo je zanimljivo videti kako su bliznakinje iz Futoga, sestre Danilović, zbunile žiri, koji je bio „meka srca“, pa je na kontu dobrog pevanja jedne sestre, obe poslao dalje da se takmiče.
Po prvi put smo u emisiji „Ja imam talenat“ čuli i kako zvuči aboridžinski rog-didžiridu. Katarina Pavlović ispred benda Čudesmo, zaista je unela čudesnu atmosferu na scenu pozorišta.
Ništa manje posebna nije bila ni Milica Marković koja je tek počela da školuje svoj glas i koja je pevajući opčinila Tasu u potpunosti.
„Muzika je moj život“, počeo je o sebi mladi Aleksa Perović iz Kraljeva koji peva sve . Od „Silvane do Nirvane“ kako kaže. Zgodni Kraljevčanin je izazvao ciku i vrisku među devojčicama u publici, a od Nataše dobio aplauz.
Dizajneri odeće ni ovog puta nisu naišli na „zeleno svetlo“ kod žirija, pa je stilista Lepe Brene, Veljko Spajić, dobio pohvale, ali nije prošao dalje uz savet da svoje kreacije predstavi na nekom drugom mestu.
Sreće nije imao i zanimljiv „tikva orkestar“, čiji su članovi svirali na tikvama, što do sada nismo videli. Danijel Vujić predstavio se igrajući jump style. Njegov ples je delovao poprilično neartikulisano, ali bez obzira na to, žiri mu je dao „da“.
U posebnoj grupi bili su „mali“ izvođači koji su svirali i pevali. Danka Ilić (11) svirala je violinu i pevala, Uglješa Vukov (12) svirao je harmoniku dugmetaru, ali nažalost nije prošao.
Nikola Cvetković (13) pevao je i svirao gitaru i opčinio sve svojim glasom, a možda najveće iznenađenje je bio (bar kad su klinci u pitanju) Bojan Grujić koji je „prašio“ električnu gitaru, za koju kaže da naučio preko interneta.
U drugom delu emisije, žiri se povukao u „tajnu prostoriju“ i većao ko će ući u polufinale. Ovo su samo neka od imena polufinalista koje ćemo gledati sledeće nedelje. Od sada njihove „žive“ nastupe ocenjivaće publika.
Banjalučanka Jovana Raljić, talentovana Mina Nikolić iz Beograda, srpska Suzan Bojl-Hajnalka Buš, rudar koji svira bluz Zoran Jaćimović, devojčica koju porede sa Ališom Kiz Dana Gašić – Gavaja su samo od nekih koje ćemo gledati u polufinalu.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski Džoni Keš ipak bez finala „Talenta“: Žao mi je što se žiri svađao zbog mene

Izvor: Blic, 14.Jan.2013

Omer Baralić, mašinski inženjer u penziji, podigao je žiri i publiku emisije „Ja imam talenat“ na noge, dva puta je izlazio na bis, dobio tri „da“, ali na kraju nije uspeo da se plasira u polufinale. Žiri se zbog njega i posvađao i, mada žali što se nije našao među 40 najboljih, Omer...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.