Italija: Traži se 6.000 pica majstora

Izvor: NaDlanu.com, 30.Apr.2013, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Traži se 6.000 pica majstora

Italija se trenutno suočava sa ozbiljnim manjkom picajola, tj. pica majstora i za taj posao upražnjeno je 6.000 radnih mesta, pokazuju podaci italijanske strukovne federacije.

Uprkos ekonomskoj krizi i visokoj stopi nezaposlenosti, Italijani nerado prihvataju posao pica majstora, najviše zbog radnog vremena i niske plate. Ovo zanimanje danas najčešće obavljaju strani radnici, posebno Egipćani koji su preuzeli većinu picerija >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u Rimu, Milanu i Torinu. "Rekao bih da oko 80 odsto Egipćana na radu u Italiji završe kao pica-majstori", rekao je Amadeo Al-Vikel za londonski "Telegraf". On kaže da su Egipćani dobri u tome jer su navikli na težak rad.Inače, ovaj ugostitelj je pre 12 godina došao iz Kaira u Rim gde je otvorio vlastitu piceriju. "Italijani više vole kancelarijski posao, da rade šest sati dnevno, pet puta nedeljno, sa klimom na radnom mestu. Nisu spremni da 'rintaju' deset ili dvanaest sati dnevno", objasnio je on. Alesandro Rosi, vlasnik jedne druge picerije u italijanskoj metropoli, smatra da je za većinu Italijana posao picajola ponižavajući. "Mladi Italijani žele skupe automobile i elegantnu odeću, ali nisu spremni da prihvate ovakav posao. Prazninu zato popunjavaju Egipćani, Filipinci i Arapi", zaključio je on. (Izvor: Tanjug, 24 sata)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lenjoj Italiji nedostaje 6.000 pica majstora

Izvor: Mondo, 30.Apr.2013

Uprkos ekonomskoj krizi Italijani oklevaju kad treba da se zasuču rukavi – pa čuvene italijanske pice u srcu "Apenina" prave recimo Egipćani koji se "ne gade" prosečne zarade...Italiji trenutno, da bi bila podmirena glad za nacionalnim specijalitetom,nedostaje oko 6.000 pica majstora, pokazuju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.