Istrčao 365 maratona za godinu dana

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2011, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istrčao 365 maratona za godinu dana

Rekreativac iz Belgije po imenu Stefan Engels postavio je Ginisov rekord jer je za 365 dana istrčao isto toliko maratona, prenosi "Blic". Belgijanac je ranije završio 20 triatlona za godinu dana

Stefan, koji je već dobio prikladan nadimak "čovek maraton" svakog dana tokom prošle godine trčao je deonicu od preko 42 kilometra, što je ukupno 15.000 kilometara.

On je svoj protrčao kroz Belgiju,Englesku, Kanadu, Ameriku, Meksiko, Portugal i Španiju gde je i završio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svoju turu, a kako jen izjavio cilj mu je bio da motiviše ljude da se više kreću.

"Svakog dana samnom je trčalo više od 10 osoba. Maratoni mi ne predstavljaju nikakav problem. To mi dođe kao posao " rekao je Engels.

Belgijancu je ovo inače drugi Ginisov rekord - 2008. godine završio je 20 triatlona za godinu (maratonska trka, 180 kilometara vožnje biciklom i 3,85 kilometara plivanja).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.