Hitna pomoć prevozila opijatsku biljku

Izvor: Beta, 13.Jul.2018, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna pomoć prevozila opijatsku biljku

Vozač hitne pomoći koji je velikom brzinom i s upaljenom sirenom vozio ulicama grada Tarim u Tanzaniji nije prevozio bolesnika već 800 kilograma hata, biljke koja može izazvati euforiju u čoveku, rekli su danas izvori.Hat je žbun koji raste u istočnoj Africi i na Arabijskom poluostrvu a njegovi gorki listovi se moraju dugo žvakati da bi se izazvalo euforično osećanje. Efekti su slični amfetaminima i klasifikovani su kao droga u SAD, Kanadi i većini evropskih zemalja.Konzumiranje hata je legalno u susednoj Keniji ali je u Tanzaniji zabranjeno."Vozilo hitne pomoći je zaustavljeno u sredu, s upaljenim sirenama, kao da prevozi bolesnika, medjutim u njemu je bilo oko 800 kilograma hata", rekao je jedan zvaničnik Tarima.On je dodao da je od vozača zatraženo da primi bolesnog čoveka ali je ovaj to odbio, pravdajući se manjkom goriva. Policijsko vozilo je zatim poslato po pacijenta i policajci su primetili kola hitne pomoći koja su kružila i zaustavili ga radi kontrole.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitna pomoć prevozila opijatsku biljku umesto bolesnika

Izvor: B92, 13.Jul.2018

Vozač hitne pomoći koji je velikom brzinom i s upaljenom sirenom vozio ulicama grada Tarim u Tanzaniji nije prevozio bolesnika već 800 kilograma hata, biljke koja može izazvati euforiju u čoveku, rekli su danas izvori.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.