Hitlerov adresar prodat na aukciji, evo za koliko?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2017, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitlerov adresar prodat na aukciji, evo za koliko?

Adresar za koji se veruje da je pripadao Adolfu Hitleru prodat je na aukciji "Henri Oldridž i sin" u Velikoj Britaniji za 33.000 funti, prenosi "Dejli mejl".

Adresar sadrži više od 200 telefonskih brojeva, među čijim vlasnicima se nalaze i visoki rukovodioci Trećeg rajha - Hajnrih Himler, Jozef Gebels, Rudolf Hes, Herman Gering, Joahim fon Ribentrop, Rajnhard Hajdrih, Albert Borman i drugi.

​"Dejli mejl" navodi da se u njemu nalaze i telefonski brojevi Hitlerovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ličnog arhitekte Alberta Špera i fotografa Hajnriha Hofmana, koji je upoznao Hitlera sa njegovom budućom suprugom Evom Braun.

'A who's who of evil': Hitler's address book to be sold at auction.’https://t.co/6VpYcnQLCa #History— Auction News (@AuctionStarz) September 23, 2017

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

HALO HIMLER, GEBELS, GERING... Hitlerov imenik prodat za 33.000 funti

Izvor: Blic, 24.Sep.2017

Telefonski imenik, za koji se veruje da je pripadao Adolfu Hitleru prodat je na aukciji "Henri Oldridž i sin" u Velikoj Britaniji za 33.000 funti, što je dva puta veća cena od očekivane...Imenik je pronašao u njegovoj kancelariji pred kraj Drugog svetskog rata britanski istražitelj, kapetan Džon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.