HIPICI, AMERIKANCI I ŠLJIVOVICA 12 tipova čudaka iz evropskih vozova

Izvor: Blic, 26.Feb.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIPICI, AMERIKANCI I ŠLJIVOVICA 12 tipova čudaka iz evropskih vozova

Blogerka i novinarka portala Matador Network, Katka Lapelosa, napravila je zanimljiv popis 12 tipova čudaka koji se mogu sresti u vozovima širom Evrope. Između ostalih, tu su hipici, nonšalantni Rusi koji puše u vozovima uprko zabrani pušenja, kao i vesele družine sa flašom šljivovice.

Čitav tekst možete pročitati na engleskom klikom OVDE, a evo skraćene verzije:

"Ne sećam se da sam ikada putovala vozom po Evropi, a da nisam naletela na grupu glasnih australijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << studenata koji piju i neprestano pričaju o surfovanju i drogiranju. Na neki im način zavidim, putovanje će im svakako doneti više iskustva i znanja nego studiranje".

"Britanci putuju sa stilom. Odela su mirisna i opeglana, cipele lakovane. I uvek sa sobom nose kišobran, bez obzira pada li kiša ili ne."

"Pričaju glasno, brzo i svi u isto vreme. Putuju nekome u posetu, a formacija je uvek ista: roditelji i gomila dece. Nekome sa strane se njihovo putovanje čini traumatično i stresno, ali oni zapravo uživaju (što se često ne može reći za ljude oko njih, ali, slatki su)".

"Nedostajao mi je dom, i ona je to znala. Namirisala je moju tugu, znala je da nešto nije u redu, iako nikako nije mogla da zna da se ne radi toliko o nostalgiji koliko o činjenici da mi je ukraden novčanik. Sela je prekoputa mene i nasmešila se. Uskoro su u naš vagon ušli neki nadobudni tinejdžeri koji su počeli da nešto dobacuju na moj račun. Ona je, naravno, odmah reagovala i u sekundi dovela stvari u red."

"Sav zgužvan zauzeo je mesto kraj prozora. Mršav je i bled. Položaj fetusa, odsutan pogled, blok ispod ruke. Izgleda da ne zna gde zapravo putuje, a moguće je da zaista i ne zna. Pravi kliše, ali zaista postoji."

"On se smatra zaduženim za uvođenje reda u kupeu. Tačno zna broj svog sedišta, i jako ga nervira ako se putnici ne pridržavaju pravila."

"Kratke pantalone, patike drečavih boja, majice sa natpisima i neuredna frizura. Ekipa je muško-ženska (devojke obavezno imaju šik šešire) svi se grle i slave činjenicu da - putuju, i to - s ciljem. E da, i stalno piju koka-kolu."

"Ima nešto posebno seksi na muškarcima u uniformi. Ali, kondukteri su posebni. Uvek se pitam šta ih je dovelo do ovog posla. U Cirihu sam upoznala konduktera čiji je otac takođe bio kondukter, kao i deda. Zamislite, to je porodična tradicija. To se može doživeti samo u Evropi".

"Oni su svuda i uvek. Pa tako i u vozovima. Možete ih namirisati iz daleka."

"I to obavezno pored znaka 'Zabranjeno pušenje'".

"Žene koje putuju same posebna su priča. One vole vozove jer su sigurni, efikasni, jeftini i uzbudljivi. Jedna se zaljubila u Lisabonu i odljubila u Istanbulu, druga ne zna tačno gde ide, ali istinski uživa u putovanju (jer u tome je i čar, zar ne?), treća prepričava svoje doživljaje iz Dablina... One su kul, kao i njihove priče."

"Skupili smo se i boca šljivovice je krenula u krug. Igru nisam shvatila baš najbolje, ispuštali su neke zvuke poput životinje, to je deo igre, valjda, nije ni važno... Svi smo zajedno tako krenuli na koncert u Beč, a ovo je bio odličan način da se zagrejemo pred koncert i uštedimo koji evro. Rakija je bila sjajna".

Imate li i vi neko slično iskustvo sa živopisnim likovima iz vozova u Srbiji?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.