Gurović za Maxbetsport: Da se ponovi Indijanapolis

Izvor: 011vodič.com, 30.Avg.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gurović za Maxbetsport: Da se ponovi Indijanapolis

Proslavljeni reprezentativac Milan Gurović jedan je od naših heroja iz Indijanapolisa, kad je reprezentacija Jugoslavije 2002. poslednji put trijumfovala na Svetskom prvenstvu. Popularni Gurke priznaje da skoro svaki dan u glavi prevrti film tih dana: “Setim se često, naravno. Valjda ću se Indijanapolisa sećati dok sam živ. Jednom kad budem mator slika će da izbledi, ali nadam se da će ostati u glavi”, kaže u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << za MAXBETSPORT.
Kvota u kladionici MaxBet da će Srbija da bude šampion sveta je 4.00. 
Vidite li u ovoj našoj reprezentaciji takve heroje kakvi ste u Indijanapolisu bili vi, Jarić, Bodiroga…? One koji mogu da reše najvažnije utakmice?
 Apsolutno da! Posle Indijanapolisa imali smo turbulentan period, ali sad, posle dugo godina, došlo je pravo vreme za ove momke. Naravno, ne treba im praviti nikakav pritisak. Mislim da je ova generacija – Bogdanović, Bjelica, Lučić i ostali – pokazala  i dokazala u poslednje dve, tri godine da mogu igrati na vrhunskom nivou. Neki to rade u NBA, kao Jokić, drugi u Evroligi. Stasali su i sada su nosioci igre u svojim ekipama. Oni nisu epizodisti. Vidim ih… na osnovu onog što su dosad prikazali – bogami, ostalima se ne piše dobro!
FIBA na svom sajtu prognozira, na osnovu statističkih podataka, da će u finalu igrati Srbija i SAD. To je čista statistika. A šta u stvari odlučuje te važne utakmice, statistika ili nešto drugo?
 Statistika tu najmanje odlučuje. To je FIBA izbacila na osnovu rejtinga igrača. Nema tu favorita. Tu su i Španija, Brazil, Argentina, Grčka, Kanada… Šest, sedam ekipa su favoriti za osvajanje najsjajnijeg odličja. Četvrtfinale je uvek najvažnija utakmice. Posle nje ili ideš da se boriš za medalju, ili se vraćaš kući. Naši momci sad igraju super. Voleo bih da se taj mentalitet zadrži i kad počne Mundobasket. Znamo da prijateljske i zvanične utakmice nemaju veze jedne s drugima. To su dve različite košarke. Ja se nadam da naši momci imaju iskustva, vodi ih jedan prekaljeni vuk Saša Đorđević, i za sada je sve pozitivno.
U Indijanapolisu ste imali dva poraza, od Španije i Portorika, i maltene ste bili otpisano. Šta vas je tada podiglo?
Nas je povuklo neko ludilo. Mi smo tamo došli kao prvaci Evrope i, pored Amerikanaca i Argentinaca, bili smo favoriti za osvajanje zlata. Dakle, bili smo favoriti i imali smo jednu vrstu pritiska, što ovi naši momci sada nemaju. Bodiroga se tamo pokazao kao pravi kapiten. Kad smo izgubili od Španije i Portorika skupili smo se i imali par sastanaka. Rekli smo da moramo više da igramo kao tim. Znali smo da imamo kvalitet, ali morali smo da ga pretočimo u zajedništvo. I to je na kraju odlučilo – zajedništvo.
Znam da pratite domaću košarku. Najavljuje se da će sledeće sezone ABA liga biti jača nego ikad. Pojačali su se skoro svi – Zvezda, Partizan, Olimpija-Cedevita, Mornar, Budućnost…
 Po meni, predstoji nam sigurno najjača sezona u ovoj ligi. Ako su jedan Marko Simonović, ili jedan Jaka Blažić i par prekaljenih Amerikanaca pojačali Olimpiju-Cedevitu… Budućnost sigurno neće sedeti skrštenih ruku, braća Pavićević rade neverovatne stvari u Mornaru, svaka im čast. Zvezda mora da se pokaže dobro u Evroligi, Partizan je takođe doveo par izvanrednih stranaca. Biće zanimljivo. Zatim, tu je Mega sa mladim timom, da “zakuva čorbu”, ne treba otpisivati FMP sa trenerom Vladom Jovanovićem koji radi izvanredan posao. Ima sigurno osam, devet veoma, veoma kvalitetnih ekipa, i biće zanimljivo gledati ABA ligu.
Mislite li da Crvena zvezda može da igra na dva fronta, s obzirom da je Evroliga ove godine povećala broj timova pa će biti više onih nedelja sa po dve utakmice?
 Biće naporno. Pored trenera Milana Tomića izuzetno važnu ulogu imaće kondicioni trener Aleksandar Lukman. On je nesumnjivo jedan od najboljih kondicionih trenera koje poznajem. Bitan će biti oporavak igrača, više nego išta drugo. Kad se u Evroligi krene utorak-četvrtak, to će biti pakao. Plus ABA liga vikendom. Tri utakmice nedeljno, biće to pravi pakao – istakao je Gurović.
PUTEŠESTVIJE MAXBETA U KINI Peške sa koferima do Fošana


The post Gurović za Maxbetsport: Da se ponovi Indijanapolis appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.