Greške koje pravimo na početku veze: 3 ključne greške

Izvor: Piplmetar.rs, 29.Nov.2023, 00:30

Greške koje pravimo na početku veze: 3 ključne greške

Ako ste dugo bili sami i osećate jaku želju da uđete u vezu, pripazite na najčešće greške koje pravimo na početku veze.
Svi čeznemo za tom posebnom osobom. Ali ponekad je potraga za ljubavlju prožeta mnogim zamkama. Možda ćete se osvrnuti na svoje prošle veze i zapitati se zašto nisu uspele. Ili niste sigurni da li vas ono što sada radite priprema za uspešan ljubavni život. Dakle, kako da znate da li vas ono što radite vodi do prave ljubavi, ili ste zaista pravili greške >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << sve ovo vreme? U nastavku ćemo govoriti o greškama koje ljudi prave kada su konačno spremni da pronađu ljubav – i kako ih možete izbeći.
1. Ubrzavamo stvari Prirodno je da želite da se stvari odvijaju brže kada želite da uđete u novi ljubavni odnos. Ali u žurbi možete propustiti crvene zastavice. Ili da se zadovoljite manjim od onoga što zaslužujete. Možda ćete prebrzo prolaziti kroz faze veze. To što se stvari među vama odvijaju brzo, u startu može biti uzbudljivo, ali često može dovesti do sagorevanja ili čak izazvati osećaj pritiska.
Jer istina je da se ljubav ne pridržava strogog vremenskog okvira. Ona se odvija organski – i pod sopstvenim uslovima. Pokušaj da se požuri može dovesti do pogrešnih koraka i slomljenog srca. Ako se često nađete uhvaćeni u vrtlogu brzih veza koje se završavaju isto tako brzo kao što su i započele, možda treba malo da usporite i napravite korak unazad. Na kraju krajeva, sve što valja i vredi čekati.
2. Ignorisanje sopstvenih potreba Kada žarko želite da pronađete ljubav, lako je postati toliko fokusiran na drugu osobu da zaboravite da obratite pažnju na svoje potrebe. Možda ćete praviti kompromise zbog kojih vam nije prijatno i zanemariti sopstvene želje i potrebe. Iako je kompromis važan, on ne sme da naruši vašu sreću ili blagostanje.
Ako često osećate da se vaše potrebe zanemaruju, možda je to zato što ste ih potisnuli da biste napravili prostora za partnera koji možda nije pravi za vas. Odvojite malo vremena da razmislite o tome šta zaista želite i šta vam je potrebno – tek tada možete izgraditi vezu koja traje.
3. Idealizacija partnera Na samom početku veze, često se dešava da idealizujemo partnera. To znači da mu pripisujemo kvalitete koje ne poseduje. Ili previđamo njegove mane u želji da ga vidimo kao savršenog patnera.
Zanimljivo je da studije pokazuju da osobe koje idealizuju svoje partnere češće doživljavaju nezadovoljstvo i nestabilnost u svojim vezama. Jer u jednom momentu moramo skinuti ružičaste naočare i sagledati realnost u punom svetlu. A idealizovana stvarnost može i te kako da razočara.
To ne znači da treba da se fokusirate na partnerove mane, već da ih priznate i procenite da li su nešto sa čime možete da živite. Zato što je na kraju dana idealizovan partner – a ne realan – neko sa kim ne možete biti ranjivi. A to je jako važno u jednoj vezi – pokazati sebe u pravom svetlu.
monkeybusinessimages/gettyimages.com


Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.