Građanima se sve češće dešava odliv Srbije iz mozgova

Izvor: Njuz.net, 12.Jun.2011, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građanima se sve češće dešava odliv Srbije iz mozgova

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeGrađani u poslednje vreme imaju znatno drugačije dileme nego pre nekoliko godina

SREMSKA KAMENICA, 12. jun 2011, (Njuz) - Preostali građani Srbije koji još uvek nisu napustili zemlju sve više pokazuju znake oboljevanja od do sada nepoznatog sindroma definisanog kao odliv Srbije iz mozgova, utvrđeno je u najnovijem istraživanju Insituta u Sremskoj Kamenici.
- Svi oni koji još uvek žive i rade u Srbiji, pokazuju čudne znake oboljevanja od bolesti koju smo nazvali latentni bolipeniscus, a koja bi se u narodskom žargonu mogla prevesti kao odliv Srbije iz mozgova, rezultati su najnovijeg istraživanja urađenog na osnovu ankete koja je sprovedena nad svim preostalim građanima Srbije - rekao je za Njuz dr Branislav Pavličić, vođa projekta.
- Ova bolest se manifestuje simptomima poput onih da ljude sve manje zanima stanje u zemlji i teme kao što su Kosovo, Crna Gora, Ratko Mladić, gej parada, zavera Vatikana, opšte uzev politika i ekonomija, a sve više neke na prvi pogled banalne teme poput onih da li je Tviter bolji od Fejsbuka, kolika je plata astronauta, da li je Farma bolja od Velikog Brata, kada će Novak Đoković biti najbolji na svetu, da li je Sunđer Bob narkoman i slično. Posebno pogođene ovim sindromom jesu generacije koje su rasle i sazrevale 90-ih godina prošlog veka, znači oni rođeni negde između 1973. i 1983. godine - dodao je dr Pavličić.
Na našu molbu da nam još malo pojasni rezultate ovog istraživanja dr Pavličić je rekao kako je to sasvim dovoljno i kako nije ni imao preteranu želju da se bavi svim time jer ga trenutno više zanima da sazna zašto hleb ima tri brazde na sebi i da li je ukusnija Koka-kola lajt ili Koka-kola zero.
Poznati psiholog Žarko Trebješanin pružio je svoje viđenje rezultata ovog istraživanja.
- Vidite, nije nelogično da ljude u Siriji sve manje zanimaju teme poput stanja u državi ili neke slične teme jer su se ljudi zasitili tih dnevnopolitičkih stvari i žele da pronađu neke nove kanale interesovanja. Evo vidite i ja sam na trenutak pomešao državu u kojoj živim, ali trenutno sam na odmoru na makedonskom primorju gde pokušavam da utvrdim da li je odavde Mesec bliži Zemlji, pa ćete me razumeti - rekao je Trebješanin u telefonskoj izjavi za Njuz.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.