Gostovanje Novosadskog pozorišta na sceni JDP-a

Izvor: Press, 28.Mar.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gostovanje Novosadskog pozorišta na sceni JDP-a

Čuvena predstava će biti titlovana na srpski jezik. Andraš Urban, reditelj izjavio je da komad “Mara/Sad” za njega predstavlja izazov.
- Svaki pojedinac je posebna ćelija, slično kao u terorističkim organizacijama. Delovanje je dozvoljeno. Koncept je inspiracija... - rekao je Urban i dodao da je ovo ujedno i njegova prva predstava na mađarskom jeziku koju ne radi u pozorištu Kostolanji.

Komad „Marat the Sade” napisao je Peter Vajs, umetnik Mađarsko-nemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << porekla, čije je najpoznatije delo „Mara/Sad” koje je napisao 1963. godine a proslavio ga je godinu dana kasnije inscenacijom u Londonu čuveni Piter Bruk. Delo istražuje različite fenomene društvene moći kroz prizmu dve ekstremno različite ličnosti: heroja francuske revolucije Žana Pola Maraa i Markiza de Sada, čoveka po kojem je sadizam dobio ime.

Komad „Marat the Sade” u režiji Andraša Urbana, više puta je nagrađivan, a premijerno je izveden 9. februara 2012. godine.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.