Google pinjata: Internet gigant slavi petnaesti rođendan!

Izvor: NaDlanu.com, 27.Sep.2013, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google pinjata: Internet gigant slavi petnaesti rođendan!

Za petnaesti rošendan najveći pretraživač obradovao je korisnike pinjatom i novim algoritmom, koji će omogućiti lakšu i precizniju pretragu.

Novi algoritam je samo jedna od izmena koje nose ime Hummingbird, a koje Google izbacuje već mesec dana bez ikakve pompe i najava."Hummingbird predstavlja najdramatičnije prepravke pretraživača, još od od izmena pod imenom Caffeine koje su sprovedene pre 3 godine", tvrdi Amit Singhal, viši potpredsednik ove kompanije. On procenjuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << će redizajn uticati na analizu oko 90 % pretrage.Google slavi rođendan svake godine na današnji dan iako je stvoren par nedelja ranija. Prostrano sedište kompanije udaljeno je samo 4 kilometra od kuće u kojoj je sve počelo.Vlasnica kuće, Suzan Vodžicki danas izvršna direktorka u Google-e, prodala je 2008. godine kuću Pejdžu i Brinu (osnivačima Google-a).Ta kuća je spomenik kompanije Google i pokazatelj odakle su osivači krenuli i dokle su stigli.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.