Godine u kojima žene imaju najbolji seks

Izvor: Piplmetar.rs, 13.Feb.2024, 01:30

Godine u kojima žene imaju najbolji seks

Da li ste se ikada zapitali koje su to godine u kojima žene imaju najbolji seks?
Ako ste pomsili da su to dvadesete ili tridesete – prilično ste daleko od tačnog odgovora.
Istraživanje Univerziteta u Čikagu, sprovedeno na starosnim grupama ljudi od 18 do 65 godina i objavljeno u British Medical Journalu, pokazalo je da muškarci imaju bolji seks sa 32 godine. S druge strane, žene izgleda doživljavaju najbolji seks tek posle 40. godine.
Na to, naravno, utiču različiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << društveni ili medicinski faktori: rađanje dece, povećane obaveze kod kuće ili na poslu ili zdravstveni razlozi.
„Kao i kod većine stvari u životu, seks postaje bolji vežbanjem“, zaključili su istraživači. „U tom smislu, savršeno je logično da muškarci više uživaju u seksu u 32. nego u 18, kada u suštini još uvek uče.  Parovi koji su u zrelim godinama, oslobođeni takvih nesigurnosti, uživaju slobodnije i svesnije.
Zašto žene najviše uživaju u četrdesetim? Kako se žene približavaju 40-im godinama, mogu iskusiti osećaj oslobođenja prema sebi i svom partneru. Poznaju svoje telo, znaju šta žele, oslobođene su kompleksa i to povećava seksualni libido.
Kako žene stare, tvrde psiholozi, počinju da gledaju na seks kao na put ka sopstvenom ličnom oslobođenju i samoizražavanju – kako bi trebalo da bude. Takođe, izlaze iz svog fertilnog perioda pa je strah od trudnoće i briga o kontracepciji manja. U stanju smo da budemo spontaniji, a to može biti veoma uzbudljivo. Takođe žene u četrdesetim imaju malo više vremena i slobode – deca su sada već sposobna da ispunjavaju svoje osnovne potrebe sama.
Jacob Amentorp Lund/istock/gettyimagesplus
NAJČITANIJE SA MARIECLAIRE.RS

Nastavite da čitate
?>



Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.