Gasovi koza prizemljili avion

Izvor: Radio 021, 10.Nov.2015, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasovi koza prizemljili avion

Avion Boing 747 aviokompanije Singapore Airlines na letu za Maleziju prinudno je sleteo na aerodromu u Baliju zbog signala da se u teretnom delu pojavio dim.

Ipak, kasnije se ispostavilo da je reč o lažnoj uzbuni na letu iz Adelejda u Australiji prema Kuala Lumpuru u Maleziji. Tokom istrage nisu pronađeni nikakvi tragovi dima, te je kasnije utvrđeno da se detektor dima oglasio zbog velike količine stomačnih gasova koje su proizvele koze koje su se nalazile u avionu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Naime, u avionu se, osim četvoročlane posade, nalazilo 2.186 koza.

Inače, poznato je da koze imaju četiri odvojena želuca za varenje, što znači da proizvode gasove vrlo neprijatnog mirisa, odnosno 1,97 kilograma metana na dan. Koze su u avionu provele ukupno pet sati, što znači da su ukupno proizvele skoro 10 kilograma metana.

Avion je nakon kontrole nastavio let prema Kuala Lumpuru bez novih incidenata.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.