GSP moli putnike da ne mrdaju dok ih broje

Izvor: Njuz.net, 04.Sep.2014, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GSP moli putnike da ne mrdaju dok ih broje

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeNajveći problem kod brojanja putnika je što se oni stalno pomeraju

BEOGRAD, 4. septembar 2014, (Njuz) – Gradsko saobraćajno preduzeće izdalo je saopštenje u kojem poziva korisnike usluga da narednih dana budu mirni i ne pomeraju se dok ih sve ne prebroje, saznaje Njuz.
- Najveći problem prilikom brojanja ljudi jeste to što se stalno pomeraju i onda ne znamo da li smo nekog brojali jednom ili dva puta. Ne bismo želeli da se ovo odrazi na frekvenciju pojedinih linija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << pa da recimo petstokec ima više polazaka nego što je neophodno. Zbog toga je bitno da putnici ostanu mirni i ne pomeraju se previše narednih nekoliko dana – kaže V.D. direktora GSP Željko Milković – Što pre završimo ovo brojanje biće bolje za sve nas, i zato još jednom apelujemo da se ne migoljite previše, dodaje on.
Iz GSP stižu najave da će svaki putnik dobiti svoj serijski broj koji će morati da zapamti i da nosi na vidnom mestu u svakom trenutku. Ovo rešenje će prema rečima stručnjaka, doprineti boljem funkcionisanju javnog prevoza i manjim gužvama u špicu. Živko Novaković iz Instituta za prevoz robe i putnika u Sremskoj Kamenici kaže da je obeležavanje putnika izum koji još od davnina olakšava masovni transport.
- Jednostavno, kao što imate i znate napamet svoj JMBG, sada ćete morati da znate i svoj JGSPB – jedinstveni GSP broj. Ovo će omogućiti gradskim ocima da u realnom vremenu prate potrebu građana za određenim linijama i tako ukidaju suvišna i uvode dodatna vozila na dnevnoj bazi – tvrdi on.
Kako se nezvanično saznaje, novi cilj GSP je racionalizacija kroz smanjenje broja putnika, do kojeg će se doći „preusmeravanjem građana na druge vidove prevoza uz pomoć psiholoških manipulacija.“
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.