GINISOV REKORD: Pronađena najstarija poruka u boci!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2018, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GINISOV REKORD: Pronađena najstarija poruka u boci!

Na obalama Australije!

Porodica iz australijskog grada Perta pronašla je bocu s dosad najstarijom porukom koja je pre 132 godine bačena u more.

Pred OVOM fatalnom zavodnicom najveći MAFIJAŠI 20. VEKA padali su na kolena!

Bocu je pronašla Tonja Ilman dok je šetala peščanim dinama na udaljenoj plaži Zapadne Australije, prenosi BBC. Kada je izvukla papir, nije mogla ni da sanja o čemu se zapravo radi sve dok papir nije osušila u rerni.

Eksperti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su potvrdili da se radi o autentičnoj poruci s nemačkog broda koja je napisana 12. juna 1886. godine, a zatim bačena s nemačkog broda Paula kao deo eksperimenta vezanog za okean i brodske linije, koji je sprovela Nemačka mornarička opservatorija.

Prethodno je Ginisov svetski rekord za najstariju poruku u boci držala poruka stara 108 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.