Francuski pevač Džoni Holidej prebačen u bolnicu

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2017, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski pevač Džoni Holidej prebačen u bolnicu

Francuski pevač Džoni Holidej, koji se mesecima leči od raka pluća, prebačen je u bolnicu zbog disajnih problema, saopštila je njegova porodica.

"Njegov povratak kući uskoro se očekuje jer mu se zdravstveno stanje stabilizuje", rekao je za AFP izvor blizak porodici.

Časopis Voasi preneo je da je Holidej primljen 13. novembra u privatnu kliniku u Parizu, gde inače prima hemoterapiju u procesu lečenja raka pluća.

Njegov agent Sebastijen Faran nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je rekao da je pevač dobro i da se bori protiv raka.

Pevač je ranije imao zdravstvene probleme. Pre nekoliko godina je bio u komi posle komplikacija nakon operacije diskus hernije.

Holidej je veoma popularan u Francuskoj i smatra se francuskim Elvisom Prislijem, ali nikada nije bio slavan u inostranstvu kao što su Šarl Aznavur, Iv Montan ili Mirej Matije.

Rođen 15. juna 1943. godine i odgajan u svetu kulture, Holidej, kome je pravo ime Žan-Filip Leo Smet, doneo je šezdesetih godina u Francusku novi zvuk - sving, rok i tvist.

Vrlo brzo postao je veoma popularan u Francuskoj kao pevač i kao javna ličnost kada se venčao s poznatom pevačicom Silvi Vartan. Posle toga je imao još nekoliko brakova.

Izdao je više od 45 albuma koji su prodati u 100 miliona primeraka.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.