Film koji je PRAVO umetničko delo! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 19.Dec.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film koji je PRAVO umetničko delo! (FOTO, VIDEO)

Pogledajte film koji je u potpunosti naslikan, u čast velikog umetnika!

Film "S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga" govori o brilijantnom i problematičnom holandskom slikaru iz 19. veka, a kompletan film je u potpunosti oslikan u skladu sa njegovim slikama i stilom. Ovaj revolucionarni tehnički i umetnički posao je trajao šest godina. Proces stvaranja filma trajao je šest godina. U timu slikara učestvovalo je 125 vrhunskih umetnika iz celog sveta, koji su živeli i radili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Gdanjsku, Vroclavu i Atini. Ukupno je naslikano 65.000 frejmova od kojih je sačinjen film u tehnici ulje na platnu. Ovaj projekat predstavlja istorijski poduhvat koji je spojio umetnost slikarstva i filma, zbog čega ne čudi što osvaja srca publike i žirija širom sveta.

Život i kontroverzna smrt Vinsenta van Goga ispričana preko njegovih slika i likova na njima. Intriga se otkriva kroz intervjue s likovima koji su bili najbliži Vinsentu i kroz dramatičnu rekonstrukciju događaja koji su doveli do njegove smrti. Film prikazuje 12 Van Gogovoih najpoznatijih slika. Radnja, koja je preuzeta iz 800 pisama koje je slikar sam napisao, vodi nas do značajnih ljudi i događaja u vremenu pre njegove neočekivane smrti. Svaka scena naslikana je tehnikom kojom je i sam Vinsent slikao.

Animirajući likove, enterijere i eksterijere koji postoje na slikama Vinsenta van Goga i pretvrajući ih u biografsku animaciju i filmski triler, rediteljski par Dorota Kobiela i Hju Velčman razvijaju priču koja rasvetljava nejasne okolnosti smrti slikara (za koju neka novija istraživanja tvrde da nije bila samoubistvo kako se do skoro verovalo). Uloge u filmu su poverene Daglasu Butu, Džeromu Flinu, Robertu Gulačiku…

Film u bioskope stiže 21. decembra u distribuciji "2i filma".



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"S ljubavlju, Vinsent" - film kompletno oslikan stilom Van Goga

Izvor: B92, 19.Dec.2017

"S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga", prvi u potpunosti oslikani film u istoriji kinematografiji", stiže u srpske bioskope 21. decembra, a 23. i 24. decembra biće specijalne projekcije u Domu omladine Beograd, najavio je danas distributer "2i Film Srbija"...Film iza koga stoje producentske kuće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.