Izvor: 011vodič.com, 24.Dec.2019, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta se desi kada se psihopata zaljubi u vas

Oko 1 odsto populacije može biti psihopatično, pokazala su istraživanja, a prenosi sajt Bright Side.
Psiholozi veruju da se oni mogu zaljubiti kao i svi mi, ali načini na koje izražavaju svoja osećanja i komuniciraju u odnosima su različiti.
Kada se psihopata zaljubi, evo šta se dešava:
Psihopate mogu biti u stanju da vole druge osobe
Psiholozi sugerišu da postoje različiti nivoi psihopatije. Ako osoba ne pokaže teške znakove psihopatije, veća je >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << verovatnoća da će moći da se zaljubi. Psihopati se takođe može osećati usamljeno i imaju želju da budu voljeni. Međutim, teško im je da uspostave zdrav odnos zbog nedostatka emocionalne vezanosti i nesposobnosti da se otvore drugoj osobi.
Njihovi odnosi se zasnivaju na različitim razlozima od tradicionalnih
Njihovi partneri moraju biti oprezni: psihopati su krajnje sebični i obično pokušavaju da manipulišu partnerom u žrtvovanju sopstvenih interesa za njih.
Psihopate mogu da žude za ljubavnim vezama, ali retko mogu da ih i ostvare
A to sve zbog nesposobnosti da pokažu empatiju i emocionalnu privrženost.
Psihopate ne mogu da daju emocionalnu podršku svom partneru
Istraživanja pokazuju da psihopate mogu voditi računa o drugim ljudima, ali samo u slučajevima kada to rade voljno i uložili su dovoljno napora da nauče kako biti empatični.
Psihopate više vole kratke veze
Zbog nemogućnosti da se emocionalno udube, psihopate preferiraju kratke veze. Do braka skoro da i ne dolazi, jer ne mogu da pronađu odgovarajućeg partnera.
Psihopate znaju kako da manipulišu partnerima i to čine maestralno.
Lako čitaju druge ljude, pa znajući njihove namere, oni njima manipulišu. Zapanjujuće je što ne osećaju nikakvu krivicu kada to rade: psihopatama uopšte nije stalo do nevolje koju njihovi postupci mogu da prouzrokuju drugima.
Njihova ljubav može biti destruktivna
Psihopate imaju veću verovatnoću da deluju na impulsivan način i da budu emocionalno nedostupni. Imati manipulatora i emocionalno hladnu osobu pored sebe može biti pogubno za psihičko stanje ljudi, što doprinosi nestabilnoj i nedostupnoj vezi.
Njihova osećanja se mogu poboljšati tokom vremena
Kada su dovoljno motivisani, psihopate mogu da poboljšaju svoje ponašanje. Psiholozi veruju da ih romansa i komunikacija sa ljudima koji iskazuju ljubav prema njima mogu naučiti da budu više empatični pream drugim ljudima i poboljšaju svoje socijalne veštine.

The post Evo šta se desi kada se psihopata zaljubi u vas appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.