Evo ga najnoviji seksualac: Fretero!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo ga najnoviji "seksualac": Fretero!

Da li ste čuli za "freteroseksualca"? To je posebna "vrsta" metroseksualca - on ne brine samo o svom telu, licu i stilu već i o svojim emocijama! I još nečem bitnijem...

Posebne stavke u životu jednog freteroseksualca su kako da izleče svoju vezu i kako da zasnuju porodicu na vreme.

Ili je zapadna civilizacija ušla u potpunu dekadenciju ili su muškarci počeli da evoluiraju u nekom čudnom pravcu, pa će uskoro postati – žene. Moderno doba izrodilo je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jednu, zanimljivu, kategoriju muškaraca – freteroseksualci. To su muškarci koji su, poput žena, zabrinuti za svoj “biološki sat”. Naravno, muškarci nemaju biološki sat u pravom smislu te reči, jer je njihovo telo sposobno za reprodukciju i u kasnijim godinama, ali kod njih počinje da se javlja neka vrsta psihološke zabrinutosti, koja najviše liči na to.

Da li to znači da muškarci, u psihološkom smislu, počinju da liče na žene? Gde su svi oni mačo tipovi i heroji na koje su se dečaci ugledali tokom proteklih vekova?

Freteroseksualci nisu isto što i metroseksualci, iako imaju neke zajedničke karakteristike. Oni brinu o svom telu, neguju ga, prate modu i trude se da budu privlačni, baš kao metroseksualci, ali postoji jedna bitna razlika – ta briga je prešla i na njihovu ličnost. Oni počinju da brinu i o svojim emocijama, a pre svega, zabrinuti su za da li će imati vremena da zasnuju porodicu.

Njima je svojstveno to da žele da budu “emotivno pismeni”, što nije odlika tradicionalnog muškarca. Počinju da se interusuju za to kako da sačuvaju svoju vezu, kako da rade na sebi i svojim emotivnim odnosima… Emancipacija žena u modernom društvu izgleda je zahvatila i emancipaciju ženske strane muške psihe. Više nije neobično da muškarac bude ženstven. Metroseksualci su ženstveni svojom pojavom, a freteroseksualci imaju i ženstvenu ličnost.

Da li se slažete sa ovakvim tipom “progresa” ili smatrate da je u pitanju stranputica kojom je ovo društvo krenulo?

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.