Džonu Galijanu oduzet orden Legije časti

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonu Galijanu oduzet orden Legije časti

Modnom dizajneru Džonu Galijanu koji je prošle godine osuđen zbog antisemitizma oduzet je orden Legije časti.

AP

U službenim glasilima Francuske objavljen je dekret o oduzimanju ordena Legije časti Džonu Galijanu koji je potpisao predsednik te zemlje Fransoa Oland, prenosi BBC.

Sud u Parizu proglasio je prošle godine Džona Galijana krivim zbog dva incidenta u kojima je vređao ljude na rasnoj ili verskoj osnovi, i odredio mu kaznu od ukupno 6.000 evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ali, kazna je suspendovana, tako da dizjaner nije platio ni evra.

Galijano je zbog incidenata koje je izazvao tada otpušten sa mesta kreativnog direktora modne kuće "Dior".

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreator Galijano lišen ordena Legije časti

Izvor: Vostok.rs, 25.Avg.2012

25.08.2012. -..Francuska je lišila britanskog kreatora Džona Galijana ordena Legije časti. U jesen 2011. godine proglašen je krivim zbog antisemitskih izjava...Nagrada je kreatoru dodeljena pre tri godine za doprinos industriji mode. U to vreme je radio za kuću mode Christian Dior...Krajem februara...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.