Dve konobarice dobile napojnicu od 100.000 dolara!

Izvor: Prva.rs, 15.Maj.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve konobarice dobile napojnicu od 100.000 dolara!

"Rekla sam samo: „O moj bože!“. Nisam ništa očekivala. To je bio vrlo velikodušan čovek, ljubazan prema svima", rekla je za AFP Morin Donohju-Piters (53), vlasnica "Donohju stejk hausa" u ekskluzivnoј četvrti Aper ist sajd na Menhetnu.
Pozvao ju je advokat Roberta Elsvorta koji je umro avgusta prošle godine u 85. godini, rekavši da joj je Elsvort testamentom ostavio "nešto": 100 000 dolara za nju i njenu nećaku, Morin Bari (28) koja uveče radi u porodičnom restoranu.
Elsvort >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je bio poznat kolekcionar i trgovac umetničkim delima iz Azije - nadimak mu je bio "Kralj Ming" zbog ogromnog znanja o toj dinastiji. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 200 miliona dolara, a imao je i stan s 20 prostorija na prestižnoj Petoj aveniji, piše list "Njujork post".
"Poznavala sam ga čitavog života, 53 godine. Bio je ovde gost 54 godine, 58 godina. Uvek nasmejan. Uvek je naručivao isto jelo i isto piće", rekla je Morin čiji je otac Majk otvorio restoran 1950, a ona ga nasledila posle njegove smrti 2000. godine.
Tokom više od pola veka, kada god je bio u Njujorku, Elsvort je za ručak jeo tostirane sendviče - uvek bez šunke, zapečene sa sirom, a večerao biftek, uvek uz burbon "Džim Bim".
"Donohju stejk haus" je tipičan njujorški restoran, kao zamrznut u vremenu, uvek zatvorenih šalona - da spolja ne uđe ni malo svetla, zidova obloženih drvetom, s velikim šankom i trpezarijom, ukrašenom jednostavno, slikama mora.
Kolekcionar je 1986. poklonio 480 slika azijskih umetnika Metropoliten muzeju u Njujorku, a procenjena vrednost je bila 22 miliona dolara, objavila je tamošnja štampa.
"Bobi" je bio samouk, nije završio ni srednju školu, pisalo je u nekrologu u "Njujork tajmsu" posle njegove smrti 3. avgusta nakon pada.

Izvor: beta

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.