Dokumentac o Stivenu Spilbergu 7. oktobra na HBO

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentac o Stivenu Spilbergu 7. oktobra na HBO

U četrdesetgodišnjoj karijeri Stiven Spilberg (70) je režirao desetine nagrađenih filmova, no nedavno se prvi put u karijeri našao s druge strane kamere, za vreme snimanja dugometražnog dokumentarca o njegovoj filmografiji i privatnom životu, otkrivši pritom da mu je to iskustvo bilo neobično i da se osećao "pomalo nelagodno".

Dvostruki Oskarovac, reditelj filmskih hitova poput "Ajkule", Šindlerove liste", "Spašavanja redova Rajna", "Parka iz doba Jure", filma "E.T." >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i brojnih drugih, glavni je lik dokumentarca jednostavnog naziva "Spilberg", na kojem radi televizijska mreža HBO.

Ovaj put slavni reditelj stao je ispred kamera i s rediteljkom i producentkinjom filma Suzan Lejsi ostvario gotovo 30 sati intervjua. Među učesnicima razgovora su uz Spilberga članovi njegove porodice, prijatelji i filmske kolege.

"Zanimljivo je biti sa ove strane kamere, nakon što ste celu karijeru proveli tražeći teme i osobe za filmove. A sada kad sam se odjednom našao na vrućoj stolici, mogu reći da mi je pomalo neobično i nelagodno, rekao bih i zastrašujuće", kazao je.

Rediteljki Lejsi između ostalog je pričao o tome šta ga je podsticalo i nadahnjivalo za snimanje filmova, izneo je brojne pojedinosti o privatnom životu, odnosu s glumcima i kolegama rediteljima, otkrivši na koji ga je način rad na filmu promenio.

Lejsi je za film intervjuisala više od 80 osoba, od A-liste poznatih i slavnih, preko reditelja i producenata, do inženjera industrije, među kojima su Kristijan Bejl, Dru Barimor, Kejd Blanšet, Fransis Kopola, Danijel Krejg, Danijel Daj-Luis, Brajan de Palma, Lora Dern, Leo Dikaprio, Rejf Fajns, Harison Ford, Tom Henks, Dastin Hofman, Holi Hanter, Ben Kingsli, Džordž Lukas, Lijam Nison, Martin Skorseze, Opra Vinfri, Robert Zemekis i brojni drugi.

Novi HBO-ov dokumentarni film "Spilberg" premijerno će biti prikazan na HBO-u 7. oktobra. Produkciju potpisuju producentkinje Ema Pildes i Džesika Levin, a dokumentarac je uredila Debora Perez.

: Youtube/HBO

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.