Dobio novi penis, ali mora na bojenje

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobio novi penis, ali mora na "bojenje"

Tim lekara "Štelenbos" univerziteta i Univerzitetske klinike "Tigerberg" u Kejptaunu uspešno su izvršili transplantaciju penisa, treću u svetu, ispunivši san jednoj 40-godišnjeg državljanina Južne Afrike.

Pacijent je posle 17 godina, nakon neuspešnog obrezivanja, ponovo dobio polni organ nakon uspešne devetočasovne operacije.

Jedini problem je što je pacijent tamne puti, a donator penisa - belac.

Da bi se rešio ovaj "problem" pacijent će, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << piše dnevnik "Dejli njuz", morati nakon pola godine do osam meseci od operacije da dođe na "bojenje" u bolnicu.

Prema rečima Andre van der Mervea pacijent je veoma emocionalno reagovao kada je prvi put posle 17 godina video novi penis.

- On je sigurno jedan od najsrećnijih pacijenata koga trenutno imamo u bolnici - izjavio je Van der Merve i dodao da očekuje da će pacijent za pola godine ponovo moći da urinira i ima seks, te će moći da vodi normalan život.

Za lekare u Južnoj Africi ovo je druga uspešna transplantacija penisa, pošto je tim lekara decembra 2014. godine izvršio prvu transplantaciju polnog organa u svetu.

Inače u Južnoj Africi zbog neuspelih obrezivanja amputira se oko 250 penisa godišnje, što je najveći broj u svetu.

Van der Merve kaže da bi bolnica vršila veći broj transplantacija, ali da nedostaju donatori penisa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.