Da li možete da zamislite da postoji mesto gde se PROIZVODE LJUDSKA SRCA?

Izvor: Prva.rs, 18.Okt.2017, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li možete da zamislite da postoji mesto gde se PROIZVODE LJUDSKA SRCA?

Biohemičar Kevin Kosta je osnovao laborazoriju u kojoj se uzgajaju minijaturna pulsirajuća srca i to od ljudskih matičnih ćelija.
Kompanija koju je osnovao sa svojim kolegama - Ronaldom Lijem i Mišel Kajn, zove se "Novoheart" i nalazi se u Hong Kongu.
Mini srca “My Heart TM” mogla bi revolucionarno da izmene razvoj lekova i kardio-vaskularnih terapija.
Farmaceutski koncerni potroše oko 70 milijardi evra godišnje za testiranje oko 9 000 novih lekova, pri čemu devet od >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << 10 od ovih proizvoda ne prođu dobro na kliničkim testovima.
Mini srca, koja poput meduza veličine oraha plivaju u crvenoj hranljivoj supstanci, potpuno su funkcionalni organi, barem za farmaceutske namene, a lekovi koje ona ne podnose ne podnosi ni čovek.
Matične ćelije imaju osobinu da mogu da se razviju u svaku vrstu tkiva, dakle, od njih se može dobiti i ljudsko srce.
Međutim, one se obično dobijaju od fetusa posle abortusa, što je za mnoge ljude etički neprihvatljivo.

Izvor: welt.de/blic.rs

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.