DAČIĆ REKAO:Ovo je prava istina o Kosovu

Izvor: 011vodič.com, 14.Jun.2020, 21:42

DAČIĆ REKAO:Ovo je prava istina o Kosovu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas najavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija o delimičnom ukidanju taksi na srpsku robu kao “manevarske igre” i ukazao na to da “na Kosovu postoje i oni koji su za to da ne bude nikakvog ukidanja taksi”.
“Na Kosovu postoje i oni koji hoće da nema nikakvih ukidanja taksi, od Kurtija koji vrši manevarske igre – kako bi nešto ukinuo a da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << ukine, i da pritom ucenjuje Srbiju – do onih koji smataraju da takse moraju da budu ukinute zbog dobrih odnosa sa SAD”, kaže Dačić za RTS.
“Kurti je smislio da treba da prestanemo sa kampanjom povlačenja priznanja, a pre neki dan su se radovali kada je Jamajka kobajagi priznala Kosovo”, rekao je Dačić.
Dodao je da je na sastanku u Solunu novom kosovskom ministru spoljnih poslova Glauku Konjufci ukazao na najave da će Tirana i Priština zajedno da lobiraju za priznanje tzv. Kosova, a da Srbiji to treba da bude zabranjeno.
Govoreći o najavi Kurtija da će takse zameniti reciprocitetom, Dačić je istakao da u Prištini moraju da shvate da oni nisu ravnopravni sa Srbijom.
Izvor:Alo.rs/Foto:Printscreen


The post DAČIĆ REKAO:Ovo je prava istina o Kosovu appeared first on 011vodic.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.