
Izvor: Beta, 14.Jan.2020, 22:05 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Čuveni francuski kuvar predlaže naručivanje boce a ne čaše vina
Čuveni francuski kuvar Alen Dikas danas je predstavio inicijativu kako bi podstakao mušterije da u restoranima i pariskim bistroima naručuju bocu a ne čašu vina, dok je u Francuskoj u toku akcija "januar bez alkohola"."Svidja mi se da budem protiv tendencija", rekao je Dikas za Frans pres i dodao da je sa svojim somelijeom Žerarom Maržonom pokrenuo akciju nižih cena za velika i poznata vina iz Burgonje ili Bordoa."Istorijski gledano u DNK francuskog mušterije je rečenica - šta jedemo i šta pijemo uz jelo", rekao je Dikas i dodao da se akcija sastoji u podsticanju mušterija na velikodušnost i podelu tako što će naručiti bocu vina umesto čaše i tako imati više vremena u uživanju u vinu.Dikas, koji ima restorane po celom svetu, rekao je da je "opsednut prodajom vina". Dodao je da je "zgrožen" kada neke mušterije u Njujorku uz ručak naruče ledeni čaj.I Francusku je "pogodila" tendencija da se tokom nekog radnog ručka naručuju čajevi raznih vrsta."Primetio sam tu tendenciju. Ne želim to ni da vidim, čujem ili slušam o tome, već ću se usprotiviti", rekao je on.U Francuskoj je od pre nekoliko godina sve popularnija akcija uvezena iz Velike Britanije, a odnosi se na manje konzumiranje alkohola ...
Pogledaj vesti o: Pariz
Čuveni francuski kuvar predlaže naručivanje boce, a ne čaše vina
Izvor: Radio 021, 14.Jan.2020
Čuveni francuski kuvar Alen Dikas danas je predstavio inicijativu kako bi podstakao mušterije da u restoranima i pariskim bistroima naručuju bocu, a ne čašu vina, dok je u Francuskoj u toku akcija "januar bez alkohola"..."Sviđa mi se da budem protiv tendencija", rekao je Dikas za Frans pres i dodao...