Čovek odlučio da konačno osnuje nešto

Izvor: Njuz.net, 30.Jun.2011, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek odlučio da konačno osnuje nešto

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Trebješanin smatra da Steviću ne gine čekanje ispred šaltera

BEOGRAD, 30. jun 2011, (Njuz) - Čovek iz naroda sa prebivalištem u Beogradu Dragan Stević (42), po zanimanju inženjer poljoprivrede, odlučio je sinoć da i on sam konačno nešto osnuje. Na ideju je došao nakon što je veče proveo u restoranu u društvu svojih prijatelja, kada je shvatio da do sada nikada ništa nije sam osnovao.
Gospodin Stević tvrdi da je većina njegovih prijatelja već nešto osnovala u životu, bilo da je to porodica, vladina ili nevladina organizacija, tajno društvo ili teroristička organizacija, koju je nedavno osnovao njegov komšija Baki.
- Dok sam otključavao svog Juga, pomislio sam kako je šteta što do sada u svom životu nikada ništa nisam osnovao. Celog života sam radio za druge, slušao druge, bio šraf u raznim mašinama i osetio sam mešavinu besa i sete pred tim saznanjem. Ona me nije napuštala celim putem do kuće, kao ni tokom parkiranja, zaključavanja automobila, otključavanja ulaznih vrata moje zgrade, kao ni tokom čekanja lifta i pritiska na dugme broj šest koje obeležava sprat na kom živim - otkriva Stević koji je tek nakon što je ušao u stan došao na ideju kako bi mogao da reši ovaj problem.
- Pomislio sam da bi možda bila prava stvar kada bih konačno nešto osnovao. Odmah sam pozvao svog prijatelja koji me je posavetovao da otvorim nalog na Tviteru, kao i sajt koji će mi pomoći prilikom osnivanja - rekao je Stević.
Poznati psiholog Žarko Trebješanin napominje da je u Srbiji svakog meseca sve više ljudi koji pate zbog činjenice da nikad ništa nisu sami osnovali, i da je to stanje anksioznosti u medicinskim krugovima već poznatio kao 'neosnovana strepnja'.
- Dosadašnja praksa je pokazala da svi pacijenti koji boluju od neosnovane strepnje, nakon višemesečnih terapija, najlakše izbore sa ovom opakom bolešću osnivanjem nečega - kaže Trebješanin - Problem kod osnivanja stvari jeste što je papirologija preobimna a birokratija nemilosrdna. Čekanje ispred šaltera mu ne gine - zaključuje Trebješanin, koji je i sam između ostalog osnivač 'Sopstvene psihijatrijske ordinacije', 'Društva za borbu protiv stresa izazvanog poslom', kao i grupe na fejsbuku 'Ono kad me svi mediji zovu da kažem šta mislim o nečemu'.
Redakcija Njuz

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.