Čovečanstvo sve bliže otkrivanju leka protiv mamurluka

Izvor: Njuz.net, 01.Jan.2012, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovečanstvo sve bliže otkrivanju leka protiv mamurluka

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Čovečanstvo sve bliže otkrivanju leka protiv jedne od najiritantnijih bolesti

SREMSKA KAMENICA, 1. januar 2012, (Njuz) - Jedna od najiritantnijih bolesti u istoriji čovečanstva, mamurluk, mogao bi u bližoj budućnosti da postane samo ružna prošlost, saopštavaju naučnici sa Instituta za jutarnju mučninu sa univerziteta u Sremskoj Kamenici.
Neki od naših najvećih umova se već decenijama bave zagonetkom koja vekovima muči ljude širom planete: >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << kako piti u neograničenim količinama a da vam narednog jutra ne bude loše?
U želji da saznamo kako napreduje rad na leku protiv mamurluka, nazvali smo i probudili profesora Zlatka Pejovića, vođu tima koji radi na pronalaženju leka.
- Mhhhm, nisam kriv, mislio sam da je rasan pas u pitanju... ma ko je to i gde se ja nalazim - bila je prva stvar koju je dr prof Pejović rekao kad smo ga nazvali u 8 ujutru jutro nakon novogodišnje večeri - A, mamurluk protiv leka... Mnogi tvrde da su razvili lek protiv mamurluka, ali ništa od tih lekova ne deluje podjednako efikasno na sve ljude. Raso od kupusa deluje na neke ljude, na neke ne. Pored toga, ko još želi da pije raso? Naš institut razvija lek koji, poput aspirina ili cijalisa, možete držati u fioci pored kreveta narednog jutra - dodaje prof Pejović.
Najbliži otkrivanju leka protiv mamurluka su bili drevni Egipćani koji su primenjivali jednostavan recept vađenja jetre mamurnoj osobi, ali se zbog nuspojava koje se kasnije javljaju u vidu bolne smrti, od tog metoda ubrzo odustalo.
Jednog slučajnog prolaznika pitali smo jutros šta misli o otkrivanju leka protiv mamurlika, na šta on nije ništa odgovorio, već je samo krenuo da nas grli jer je razumeo da smo rekli da je otkriven lek protiv mamurluka.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.