Čizkejk s malinama – savršena letnja poslastica

Izvor: Piplmetar.rs, 19.Jun.2023, 14:30

Čizkejk s malinama – savršena letnja poslastica

Home Preporuka Recepti Čizkejk s malinama – savršena letnja poslastica Ako ste u potrazi za savršenom letnjom poslasticom, predlažemo čizkejk s malinama. Preukusan je i lako se priprema.
Za pravljenje čizkejka s malinama trebaće vam:
Keks – Ako nemate mleveni pri ruci, stavite keks u kesu i izgnječite oklagijom. Krem sir – Koristite omekšani punomasni krem sir. Možete ga staviti u mikrotalasnu na desetak sekundi. Pavlaka – Koristite punomasnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pavlaku za najbolji ukus. Jaja – Ostavite ih prethodno da odstoje na sobnoj temperaturi da bi se bolje umutila. Sveže ili zamrznute maline – Za ukrašavanje će vam trebati sveže maline. A za preliv možete koristiti i zamrznute. Čizkejk s malinama: Kako se pravi Sastojci:
Za podlogu:
1 šolja mlevenog keksa 2 ½ kašike otopljenog putera 1 ½ kašika šećera prstohvat soli Za fil:
450 g krem sira 2 jajeta ⅔ šolje šećera ⅔ šolje pavlake 1 kašičica ekstrakta vanile ¼ kašičice soli Za preliv:
2 šolje svežih ili zamrznutih malina 3 do 5 kašika šećera (prema ukusu) 1 kašičica limunovog soka 180 g svežih malina za ukrašavanje
Priprema:
Obložite okrugli kalup pairom za pečenje i zagrejte rernu na 180° C. Pomešajte keks, omekšao puter, šećer i prstohvat soli. Sipajte to u kalup i ravnomerno rasporedite. Dobro pritisnite. Pecite 8 do 10 minuta, pa ostavite da se ohladi. Smanjite rernu na 160° C. Umutite mikserom omekšali krem sir, jaja, šećer, pavlaku, vaniliju i so dok ne dobijete glatku kremu. Na kraju, uklonite velike mehuriće vazduha tako što ćete smanjiti brzinu na najnižu postavku na 1 do 2 minuta. Sipajte fil preko podloge i ravnomerno ga rasporedite. Lupnite par puta kalupom o podlogu kako bi se uklonili mehurići vazduha. Prekrijte alufolijomStavite kalup u veću tepsiju i u tu tepsiju sipajte šolju do dve vode. Pecite na 160° C 75 minuta. Isključite rernu i odškrinite vrata (možete staviti drvenu varjaču). Ostavite tako jedan sat, pa izvadite iz rerne. Uklonite foliju i ostavite da se ohladi. Držite u frižideru minimum 4 sata. Da biste napravili preliv, sipajte u šerpu maline, šećer i limunov sok. Zagrevajte to na srednjoj temperaturi sve dok ne proključa. Po potrebi, dodajte još malo šećera i limunovog soka. Zatim procedite, da se uklone semenke. Ako je potrebno, razblažite sa 1 kašičicom vode, ali imajte u vidu i to da se preliv zgušnjava kako se hladi. Prelijte kolač i ukrasite svežim malinama. Kolač secite nožem koji ste prethodno umočili u toplu vodu. Larisa Andreeva/gettyimages.co.uk
Najnovije na portalu Marie Claire









Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.