Bračne tajne

Izvor: 011vodič.com, 26.Feb.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračne tajne

Kada se jedan od mojih prijatelja verio, rekao mi je da nikada nije bio toliko zaljubljen i srećan. “To je nešto što nikada ranije nisam oseti.”
“Znam”, odgovorila sam. “Sjajno je biti zaljubljen.”
“Ne, ovo je nešto sasvim drugačije od onoga što vi imate. Mi se nikada nećemo svađati, nikada.”
“To je odlično. Jedva čekam da se vnečate!”, rekla sam mu uz osmeh.
Piše Liz, na svom blogu koji objavljuje sajt YouTango, i nastavlja:
>> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Šest meseci nakon njihovog venčanja, moj prijatelj me je ponovo nazvao. Učinilo mi se da ga nešto muči. “Jesi li dobro?”, pitala sam.
Sveže venčani prijatelj mi je objasnio da su se on i njegova supruga posvađali, da je ona napustila sobu i vratila se tek nakon pola sata, da se izvini.
Onda sam mu ispričala o mojim svađama sa mužem. Kako je jednom udarao pesnicama o vrata, rekao vrlo ružne stvari, vikao na mene, napustio kuću i nije ga bilo satima. Ispričala sam mu i kako sam jednom u nastupu besa bacila pun tanjir divnih kolača, samo da moj muž ne bi mogao da ih pojede.
Na kraju tog telefonskog razgovora, moj sveže oženjeni prijatelj i ja smo se grohotom smejali i oboje osećali mnogo bolje.
Kada je ljubav sveža, lako je poverovati u to da ste pronašli osobu sa kojom se nikada, nikada nećete posvađati, da ništa ne može da stane između vas. Tada ne biste poverovali u mogućnost da se izderete na bračnog druga zbog para prljavih čarapa koje ste pronašli ispod kreveta, na primer.
To je sjajan period svake veze kroz koji prolazi svaki par i ja iskreno želim da svima traje što duže.
Ali, nije baš tako.
U nekom trenutku, u svakom braku, neko od supružnika će jecati na jastuku zbog izgnječene paste za zube, prazne kutije za WC papir u kupatilu…
Kada sam se ja udala, niko mi nije rekao da me čekaju i ti ružni momenti.
“Užasno se sada osećam što nakon samo godinu dana braka pitam sebe da li sam napravila pravi izbor”, rekla sam jednom prilikom mojoj mami, a ona mi je ovako odgovorila: “Dušo moja, to se pitam jednom nedeljno, već 50 godiana”.
U ranim danima braka, osećamo se postiđeno, tužno, uznemireno, nakon ozbiljnih svađa, ali vremenom shvatite da je to sve nomralno, da su prepirke, bacanje kolača, udaranje rukom o zid… neminovne “dok vas smrt ne rastavi”
Ovom priliko želim da se zahvalim bračnom paru koji mi je pepričao njihovu epsku borbu prilikom sastavljanja police za knjige. U žaru te “borbe”, muž je izašao iz svog stana, žena je pojela celu pitu koju je napravila njegova majka, kako njemu ne bi ostalo ni parče. Kada se on vratio, zatekao je nju kako sedi na podu sa pitom od borovnice u krilu i plače. Zgrabio je viljušku i pridruži joj se. Sada su u braku već 20 godina.
Bila sam šokirana dok sam ih slušala. Kako su mogli da kažu da imaju dobar brak nakon takve epizode?
Danas, kada sam i ja u braku 26 godina, u trenucima kada mi je teško, setim se priče o polici za knjige i bude mi lakše.
Svi smo, barem jednom, sedeli uplkani na podu, umazani pitom od borovnice, zar ne?

The post Bračne tajne appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.