Botas: Impresivno je osvojiti šest titula u nizu

Izvor: 011vodič.com, 13.Okt.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Botas: Impresivno je osvojiti šest titula u nizu

Vozač Mercedesa Valteri Botas srećan je zbog pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana i šeste titule ekipe u konkurenciji konstruktora.
Od 17 igraju Cedevita Olimpija – Cibona, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.20.
Srećan sam, zaista sam srećan. Kvalifikacije su bile tesne i nije bilo lako krenuti sa treće pozicije, ali nisam odustajao, dao sam sve što sam mogao. Imao sam dobar start, Sebastijan Fetel je imao problem i preuzeo sam vođstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << a brzina je bila veoma dobra. Uživao sam, bilo je zabavno – rekao je Botas posle trke.
Botas je pobedio na stazi Suzuka i ostvario treći trijumf u sezoni, a šesti u karijeri. Osim njegove gotovo nepogrešive vožnje, za pobedu je zaslužna i taktika Mercedesa.
Znali smo da će biti opcija jednog ili dva odlaska u boks, a nije bila ogromna razlika između toga. Mogao sam da kontrolišem trku i pojačam gde sam želeo – dodao je finski vozač.
Mercedes je odbranio titulu u konkurenciji konstruktora.
Zaista sam ponosan što sam deo ekipe, šesta uzastopna titula je zaista impresivna stvar, ponosan sam na svakog člana ekipe, svaka čast momci i devojke – rekao je Botas, koji je ostvario prvu pobedu posle šest meseci i trke u Azerbejdžanu.
Vozač Ferarija Sebastijan Fetel bio je najbrži u kvalifikacijama, koje su održane pre trke pošto je zbog tajfuna Hagibis u subotu otkazan ceo program na stazi Suzuka. Četvorostruki svetski prvak pogrešio je na startu, činilo se da je ranije krenuo, a na kraju je zauzeo drugo mesto.
Svetla su dugo bila upaljena i pogrešio sam. Izgubio sam zamajac. To je zaista bio loš start. Mercedes je bio prilično brz, Valteri Botas je leteo, Luis Hamilton je pokušao sa jednim odlaskom u boks i nije uspeo. Pokušao sam da budem dobar u krivinama, gde bi on mogao da mi zapreti. Imao sam težak posao da zadržim drugo mesto – rekao je Fetel i  dodao:
Uz nedostatak tempa drugo mesto je verovatno maksimum, ali nisam zadovoljan samim startom trke. Pol pozicija i drugo mesto, dan se nije završio tako loše.
Vodeći u generalnom plasmanu Hamilton zauzeo je treće mesto. On je krenuo sa četvrte pozicije, a do kraja trke borio se sa Fetelom za drugo mesto. Britanac je u više navrata tokom trke doveo u pitanje strategiju, pa nije bio raspoložen za izjave na kraju.
Čestitam ekipi na šestoj uzastopnoj tituli. Zaista sam želeo da donesem što više bodova danas – rekao je Hamilton.
Sa drugog mesta krenuo je vozač Ferarija Šarl Lekler, a trku je završio na šestom mestu. On je u prvom krugu imao kontakt sa vozačem Red Bula Maksom Ferštapenom, koji nije završio trku. Incident je pod istragom i u toku dana biće doneta odluka.
Nisam video celu situaciju. Iz bolida je delovalo nezgodno – rekao je Lekler.


The post Botas: Impresivno je osvojiti šest titula u nizu appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Botas: Nisam odustajao, ponosan sam na ekipu

Izvor: B92, 13.Okt.2019

Valteri Botas rekao je da je srećan zbog pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana i šeste titule ekipe u konkurenciji konstruktora..."Srećan sam, zaista sam srećan. Kvalifikacije su bile tesne i nije bilo lako krenuti sa treće pozicije, ali nisam odustajao, dao sam sve što sam mogao. Imao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.