Bez Sivog doma ne bi bilo mnogih glumaca

Izvor: Mondo, 15.Nov.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez "Sivog doma" ne bi bilo mnogih glumaca

Zoran Cvijanović o ulozi koja mu je bila "odskočna daska".

Foto: YouTube

Proslavljeni glumac Zoran Cvijanović koji se tokom karijere ostvario u više od 90 uloga, smatra da ne bi postigao toliku slavu i uspeh da mu davne 1984. godine nije pružena prilika u kultnoj seriji "Sivi dom".

U društvu Nikole Koje, Branka Vidakovića, Branislava Lečića i Žarka Lauševića igrao je problematičnog momka. Uloga Šojke u ovom ostvarenju mu je bila prva značajnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uloga nakon završene Akademije.

12 domaćih TV serija koje bude (jugo)nostalgiju

"Velika je sreća bila za tu generaciju glumaca koja je tada izašla iz Akademije što je u to vreme mladi reditelj Darko Bajić dobio priliku da snimi tu seriju, po fantastičnom tekstu Gordana Mihića. Pokojna Danka Špiček koja je bila urednik programa za mlade, izborila se za tu ideju i mi smo njoj i svima njima, i danas beskrajno zahvalni", istakao je Cvijanović u intervjuu za "Informer".

Grlom u jagode: Beograd kakvog više nema

On je dodao da je ova uloga defitinivno za sve njih bila "odskočna daska" i da je moguće da ne bi krenuli putem glume da im te uloge nisu naišle...

"Generalno, da nismo dobili tu šansu, pitanje je da li bismo kao generacija bili ovo što jesmo, da li bismo se i dalje bavili ovim poslom. Jedna od najznačajnijih stvari za mlade glumce je da dobiju pravu šansu u pravom trenutku, kao što su na primer bile serije 'Više od igre', 'Grlom u jagode', 'Montevideo'...", zaključio je glumac.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.