Beogradska filharmonija stigla u Čikago, danas prvi koncert

Izvor: Press, 06.Okt.2014, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska filharmonija stigla u Čikago, danas prvi koncert

Beogradska filharmonija stigla je u Čikago, gde će svoju američku turneju početi danas, 6. oktobra.
Filharmonija je toplo dočekana u Generalnom konzulatu Republike Srbije, na prijemu koji je u nedelju priredio konzul-žeran Dejan Radulović. Prijemu su prisustvovali i ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac, šef dirigent BGF maestro Muhai Tang, generalni konzul NR Kine Weiping Žao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << generalni konzul BiH Brane Pećanac, saopštila je Filharmonija.

"Turneja Beogradske filharmonije ima istorijski značaj i predstavlja najsnažniju promociju Srbije i srpske kulture. Ovo je istorijski događaj i za Beogradsku filharmoniju kao i za sve nas u Čikagu", rekao je Radulović na prijemu.



Filharmonijska ekipa, koja broji 108 ljudi, iskoristila je dan u trećem najvećem gradu u Americi za odmor i druženje.

Fotografisanje u Milenijumskom parku, gde se Beogradska filharmonija "ogledala" u simbolu modernog Čikaga, prvi je dokument ove institucije iz Severne Amerike.

Dizajnirana da reflektuje obeležje novog milenijuma, skulptura "Klaud Gejt" je simbolično izabrana kao mesto početka uspeha Filharmonije. Pored prvog dela čuvenog umetnika Aniša Kapure koje je postavljeno u javnom prostoru u Americi, Filharmonija je obeležila svoj debi, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradska filharmonija danas nastupa u Čikagu

Izvor: Studio B, 06.Okt.2014

Beogradska filharmonija stigla je u Čikago, gde će svoju američku turneju početi danas, 6. oktobra...Filharmonija je toplo dočekana u Generalnom konzulatu Republike Srbije, na prijemu koji je u nedelju priredio konzul-žeran Dejan Radulović. Prijemu su prisustvovali i ministar kulture i informisanja...

Nastavak na Studio B...

PROMOCIJA SRPSKE KULTURE U SAD: Beogradska filharmonija stigla u Čikago

Izvor: Kurir, 06.Okt.2014

ČIKAGO - Beogradska filharmonija stigla je u Čikago, gde će svoju američku turneju početi danas, 6. oktobra...Filharmonija je toplo dočekana u Generalnom konzulatu Republike Srbije, na prijemu koji je u nedelju priredio konzul-žeran Dejan Radulović. Prijemu su prisustvovali i ministar kulture...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.