Beograd će ugostiti čuvenog sicilijanskog tenora

Izvor: Mondo, 07.Avg.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd će ugostiti čuvenog sicilijanskog tenora

"Noć muzike" ove godine će ugostiti tenora izvanrednog talenta Anđela Fiorea.

Kraj leta obeležiće veličanstvena noć pod zvezdanim nebom uz virtuoznu muziku Simfonijskog orkestra i Hora RTS, koji će 30. avgusta udružiti snage sa jedinstvenim finskim sastavom Apokaliptika i na novobeogradskom platou na Ušću prirediti nezaboravnih sedam sati vrhunskog programa.

Na ovogodišnjoj četvrtoj po redu "Noći muzike" nastupiće i talentovani tenor sicilijanskog porekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Anđela Fiorea, koji će kao specijalni gost i solista nastupiti zajedno sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS.

Fiorea je nastupao u najčuvenijim operskim teatrima širom sveta, a u Beogradu ćemo imati priliku da ga slušamo zajedno sa našim proslavljenim dirigentom Bojanom Suđićem u okviru programa "Top klasika", kojim će publici dočarati fragmente najlepših dela Stevana Hristića, Đuzepa Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Đakomo Pučinija, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa.

U drugom delu programa, posetioci će uživati u originalnoj i moćnoj interpretaciji najvećih hitova legendarnog američkog benda Metalika u izvođenju jedinstvenog svetskog fenomena Apokaliptike.

Kao i proteklih godina, ulaz za ovu uzbudljivu kulturnu manifestaciju ostaje slobodan i to uz aplikaciju KeepApp, koja se besplatno može preuzeti za korisnike Andrioda i iPhone-a.

Noć muzike se ove godine održava kao deo Cloud festivalske platforme, u okviru koje će, takođe na Ušću, biti održani i festivali Belgrade Beer Fest i Belgrade Music Week.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.